Shock!

november 30.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Battles Won címmel megérkezett az első szöveges videó az új Helloweenhez

0331helloweenBattles Won címmel elkészült a Helloween első hivatalos szöveges videója az új albumhoz, a május 19-én érkező My God-Given Righthoz. Michael Weikathék július 17-én a Rockmaratonon is fellépnek.

My God-Given Right címmel jelenik meg május 19-én a Helloween új albuma. Andi Derisék ebben a hónapban fejezték be a lemez felvételeit az énekes tenerifei stúdiójában, a producer Charlie Bauerfeind volt. „Sosem tudom, hogy csináljuk, de valahogy megint sikerült!”, mondja Deris a Helloween tizenötödik stúdióanyagáról. „Ez az album tényleg nagyon izmos lett, alaposan odavágunk majd vele, ráadásul a legjobb arcokkal dolgozhattunk: Charlie Bauerfeind producerrel és Martin Häuslerrel, aki ezúttal anélkül alkotott egy roppant erőteljes 3D-s borítót, hogy a teljes színskálát felvonultatta volna rajta.” „Ez a lemez nyitottabb lett most”, mondta Michael Weikath gitáros. „Nem nevezném kommersznek, de kétségtelenül barátságosabb. Charlie-nak egyébként pontosan ez volt a célja: egyszerre vannak meg a dalokban a Helloween tipikus stílusjegyei a ’80-as évekből és a modern korszakból. Különösebben nem akartuk túltervezgetni, mivel állunk elő, simán csak azt szerettük volna csinálni, amiért kiállunk, amiről megismerszünk. És ez remekül működött is.”

Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Heroes
02. Battle's Won
03. My God-Given Right
0226helloweenc04. Stay Crazy
05. Lost In America
06. Russian Roulé
07. The Swing Of A Fallen World
08. Like Everybody Else
09. Creatures In Heaven
10. If God Loves Rock 'N' Roll
11. Living On The Edge
12. Claws
13. You, Still Of War
14. I Wish I Were There (digipak bónusz)
15. Wicked Game (digipak bónusz)
16. Free World (digitális bónusz)

Az earbook-változat bónuszlemezének tartalma:

01. I Wish I Were There
02. Wicked Game
03. Nightmare
04. More Than A Lifetime

A zenekar kiadója ismét a Nuclear Blast, akikkel a 2000-es The Dark Ride és a 2003-as Rabbit Don’t Come Easy idején dolgoztak együtt. A csapat legutóbbi albuma két éve jelent meg Straight Out Of Hell címmel.

A Helloween július 17-én a Rockmaratonon is fellép. A fesztivál hetijegyét július 10-ig kedvezményesen 12.990 forintért lehet megváltani, de a FEZEN fesztivállal közös kombinált bérlet, illetve a hetijegy mellé igényelhető limitált darabszámú VIP Pass is megvásárolható. Információk és részletek folyamatosan itt, meg persze nálunk is.

 

Hozzászólások 

 
#3 fehérfarkas 2015-06-08 11:37
A 3D borítós digipack változatot 2 bónusz nótával vettem meg. Szerintem jó az új lemez. Nem egy hatalmas nagy bomba lemez amellyel földbe döngölni akarnak minket, hanem egy kellemes hallgatnivaló. Egy igazi Happy Helloween Metal :)

A lemezen érződik a lazaság, hogy Weikiék nem akartak semmit sem bizonyítani, semmi újat mutatni, semmit megreformálni, hanem egyszerűen csak csuklóból lazán felvettek egy jókedvű lemezt a'la Helloween (azaz az általuk létrehozott) stílusban :)

Szerintem azok csalódnak nagyot a lemezen, akik valami nagy durranást, előrelépést, korszakalkotót várnak (angolul jó pár ilyen negatív kritikát már írtak róla). Nem is tudom mit várnak az ilyen emberek? Hogy egy zenekar minden lemezen valami teljesen újat és stílusteremtőt hozzon létre?

Ez a lemez számomra a Pink Bubbles, Master, Rabbit mellé tehető, amelyekben azenekar könnyedebb, lazulósabb, vidámabb oldalát mutatja meg. Azt az oldalát, amit az ember a barátnőjével közösen tud hallgatni.
Vagyis akinek az előző 3 Helloween lemez már túlzottan keménykedő volt, az ezzel az új lemezzel könnyen megbarátkozhat: fogós dallamok és kiváló gitárszólók most egy kicsit lazább, könnyedebb előadásban hallhatóak. :)
Idézet
 
 
+4 #2 Martin 2015-04-18 12:39
Hatalmas dal! :D Még mindig nem tudnak hibázni. Az első és egyben kedvenc Metal zenekarom már 8 éves korom óta. :)
Egyébként ebben a dalban érzek egy kis Avenged Sevenfoldos ízt is. Más is érzi ezt, vagy én hallgattam túl sokat Synyster Gates-éket? xD TUDOM, biztos hogy nem volt benne a kezük ebben a dalban és hogy Weiki írta meg Sacha az is tuti. Csak olyan újszerűek ezek a gitárbetétek, meg díszítések.
Idézet
 
 
-1 #1 Sanctus 2015-04-18 10:14
Tudom hogy van, aki ezért szereti őket, de... tipikus Weiki-hiba: egy jó kezdés után sörhab-lufi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.