Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az Exhorder gitárosaként tért vissza a színpadra Pat O’Brien

A hányattatott sorsú Pat O’Briennel lépett fel a Maryland Deathfesten az Exhorder. Egyelőre nem tudni, hogy a csapathoz fixen is csatlakozik-e a Cannibal Corpse volt gitárosa.

0531exh

Miután Marzi Montazeri távozott az év elején az Exhorder soraiból, a csapatnak új gitárosra volt szüksége, és a jelek szerint Pat O’Brienben találták meg a megfelelő embert. Utóbbi a Cannibal Corpse-ból a legismertebb, de korábban játszott a Nevermore-ban is, illetve néhány hétig a Slayerben is kisegített. A hétvégén, a baltimore-i Maryland Deathfesten adott koncertbe alább bele is lehet tekinteni.

O’Brien azért is érdekes választás, mert a Cannibal Corpse-ból néhány évvel ezelőtti, a médiában is jól dokumentált fegyveres ámokfutása miatt került ki, ami miatt sokáig az is kérdéses volt, egyáltalán szabadlábon maradhat-e. Mint emlékezetes, a gitáros 2018 decemberében otthon, a floridai Tampában betört egy család otthonába, ahonnan nem volt hajlandó távozni, a földre lökött egy nőt, majd a kerten át elmenekült, nem sokkal ezután pedig késsel támadt a rá kihívott rendőrökre. Ezzel egyidejűleg háza is leégett: a tűzoltók alig tudták eloltani a tisztázatlan okokból lángra kapott épületet, mivel a gitáros által otthon tartott lőszerek és fegyverek is berobbantak. Az érintett család nyilatkozata szerint a gitáros láthatóan zavart állapotban volt és hallucinált: azt állította, valaki üldözi, és még az egyik szekrényben is elrejtőzött.

O'Brien az 50 ezer dolláros óvadék megfizetését követően szabadlábon védekezhetett, ám komoly büntetés lebegett a feje fölött: a hatósági személy elleni erőszakért Floridában akár harminc évig terjedő szabadságvesztést is ki lehet szabni, a betörés azon alakzata pedig, amit a gitáros elkövetett, a konkrét esettől függően sima pénzbüntetéssel, de akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Végül ennél jóval olcsóbban megúszta: az illetékes bíróság végül tavaly tavasszal az előzetesben töltött rövid időszakot tekintve nem tartott szükségesnek további szabadságvesztést, de O'Brien öt éven át próbaidőn van az ilyenkor szokásos szoros rendőri felügyelet mellett, emellett pedig el kell végeznie 150 óra közmunkát, és 23,8 ezer dollár kártérítést kell fizetnie. Alkoholt, tudatmódosítókat nem fogyaszthat, a tilalom betartását véletlenszerű tesztelésekkel ellenőrzik majd.

 

Hozzászólások 

 
#1 Tulus 2022-06-01 14:50
Remélem csinálnak egy jó lemezt, mert a legutolsó elég gyenge lett :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.