Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az embert nem kéri fel minden nap a hőse arra, hogy lépjen be a zenekarába”

0916vincebachMeglehetősen méltatlan kutyakomédia kerekedett Sebastian Bach azon kijelentéséből, amely szerint annak idején majdnem bekerült a Mötley Crüe-be Vince Neil posztjára. Nikki Sixx kategorikusan cáfolja az énekes állításait, aki erre archív videófelvételekkel akarja bizonyítani saját igazát. A szokásos extra hírverés mindenesetre biztosan nem jön rosszul az új lemezen és önéletrajzi könyvön dolgozó Bachnak…

„Sebastian Bach, a Skid Row volt énekese – akinek szerintem a mai napig a Skid Row-ban kellene énekelnie, mint ahogy ezt számtalanszor említettem már mindnyájuknak, csak képtelenek kijönni egymással – azt állítja, hogy a Mötley Crüe őt akarta Vince Neil helyére állítani”, mondta Bach állításaira reagálva Nikki saját Sixx Sense rádióműsorában. „Ez egyáltalán nem igaz. Amikor Vince kilépett a Mötley Crüe-ből, Sebastian a Skid Row énekese volt, a Skid Row pedig a világ tetején. Snake, a gitárosuk pedig az egyik legjobb barátom volt. Szóval alighanem emlékeznék a dologra. Nem tudom, Sebastian honnan szedte ezt az egészet… Talán ő akart bekerülni a Mötley Crüe-be, csak elfelejtette mondani ezt nekünk, amikor énekest kerestünk. De egyébként sem hinném, hogy ebben az esetben bevettük volna a Skid Row tagjaival ápolt említett barátságunk miatt.” Nikki szerint az is kizárt, hogy a Mötley egyes tagjai ittasan arra utaltak volna Bachnak, hogy őt szeretnék bevenni. „Akkoriban mind józanok voltunk, és ez is a probléma részét jelentette, Vince ugyanis nem. Ma úgy látom, rendbehozhattuk volna a nézeteltéréseinket, de fiatalok voltunk, és nem voltak olyan menedzsereink, akik elég erősek ahhoz, hogy közöljék velünk: rossz döntést hozunk. De az biztos, hogy Sebastian Bach sosem volt része a terveknek.”

Bachot (a képen Vince Neil társaságában) persze nem olyan fából faragták, hogy csak úgy szó nélkül belenyugodjon abba, ha nem az övé az utolsó szó. „Tommy Lee fuvarozott el egy próbára, és egy teljes napot töltöttem azzal, hogy a Mötley Crüe programját énekeltem a zenekarral”, replikázott Sebastian. „Még a dalokra is emlékszem, amiket Nikki kért aznap, hogy énekeljek el. És a teljes stáb extázisban reagált a hallottakra. És persze emlékszem Nikki nagyon udvarias, kedves ajánlatára, amikor a próba végén felkért: csatlakozzak a Mötley Crüe-höz. Pontosan emlékszem magukra a szavakra is, amelyek a komplett stáb, Tommy és Mick Mars előtt hangzottak el, hiszen az embert nem kéri fel minden nap a hőse arra, hogy lépjen be a zenekarába.”

Sebastian a pontos részleteket készülő önéletrajzában ígéri kiteregetni, de miután Sixx erre megint csak annyit reagált, hogy valaki több könyvet szeretne eladni, az énekes egy 1994-es Headbanger’s Ball részletet posztolt a Facebookon, amelyen Nikki konkrétan említi, hogy próbáltak vele. „Tartoztunk magunknak annyival, hogy legalább kipróbáljuk, milyen érzés egy másik énekessel zenélni”, mondja a felvételen Sixx. „Amikor Vince épp nem volt a közelben, vagy a saját dolgait intézte, Sebastian Bach lógott velünk, és próbáltunk. Szükségünk volt egy énekesre a próbákhoz, így aztán énekelt. Steve Perry is lejött egyszer a Journeyből, hogy velünk lógjon és találkozzon mindenkivel. És ő is énekelt. Így aztán kaptunk némi képet arról, milyen lenne egy másik énekessel játszani. Azt mondtuk, legalább ki kell próbálnunk ezt a helyzetet, mielőtt véget vetünk az akkori állapotoknak. Aztán találkoztunk John Corabival, és az bizony mágia volt!”

Folyt. köv. bizonyára hamarosan…

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 ddrum77 2013-09-16 12:44
Corabi jó döntés volt, igazi amerikai blues-rock-metal hang. Nekem Bach esetében több a show, mint a teljesítmény.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.