Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az elejétől fogva tudtuk, hogy a Master Of Puppets hatalmas lesz”

Flemming Rasmussen, a talán legklasszikusabb három Metallica album producere saját bevallása szerint az első pillanattól fogva tisztában volt vele, hogy az 1986-os Master Of Puppets a csúcsra katapultálja majd a zenekart. A dán szakember, akit Lars Ulrichék a Rainbow albumain végzett munkája alapján választottak, egy friss interjúban beszélt minden idők egyik legjobb metal albumának készítéséről.

„Már a demók alapján pontosan tudtuk, hogy a Master Of Puppets gyilkos lemez lesz", mondta Flemming a Phoenix News Timesnak. „Azt hiszem, mindannyian éreztük, hogy az lesz a banda addigi legjobbja, mert egy rakás állati erős nótánk volt. Még az instrumentálisak is fantasztikusan sikerültek. A Ride The Lightninghoz képest tökéletesedett a hangzás, és úgy gondolom, a Masterre állt össze igazán a kép. A lemez baromi jól szól."

Rasmussen szerint az egész munka alatt felfokozott hangulat uralkodott. „Mindenki egy hullámhosszon mozgott. Nagyon feszes egységként dolgoztunk a stúdióban, a vicces sztorikat pedig meghagyom arra az időre, amikor már visszavonultam a zenebisznisztől..."

A producer az 1988-as folytatással, az ...And Justice For All-lal kapcsolatban már némiképp visszafogottabban nyilatkozott. „Amikor becsatlakoztam az ...And Justice For All munkálataiba, már egy hónapja dolgoztak a lemezen, ráadásul új stúdióban, úgyhogy egy szárazabb, jobban kidomborodó megszólalás mellett döntöttünk. A keverésre már felvettek valaki mást, szóval abba nem volt beleszólásom. De az is egy klasszikus metal album, és a hangzása metal bandák egész generációját inspirálta."

Rasmussen szerint a két lemez közötti különbségekben az is óriási szerepet játszott, hogy a Justice már a tragikusan elhunyt basszusgitáros, Cliff Burton nélkül készült. „Cliffből bizonyosan csak egy volt, és hiába óriási basszusgitáros Jason Newsted, lehetetlen volt pótolnia őt. Jason persze a saját jogán is kiváló zenész, és sosem kapta meg azt az elismerést, amit megérdemelt volna", fogalmazott.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#3 Guest 2011-03-07 11:55
Meg azért az is durva, hogy nincsen kettő ugyanolyan hangzású lemezük...
Idézet
 
 
+1 #2 Guest 2011-03-05 17:31
Azért a '91-es Metallica album a maga idejében elég odab@szósan szólt. Sőt, szerintem még ma is igencsak elfogadható...

Aztán meg a '99-es S&M koncertalbum ugyan, de ahogy össze sikerült keverni a bandát egy szimfónikus zenekarral, az is igencsak ott van a szeren.
Idézet
 
 
#1 Guest 2011-03-04 13:11
Azért az durva, hogy a világ legnagyobb metal-bandája 1986-ban adott ki utoljára olyan lemezt, aminek a hangzása követendő, útmutató jellegű volt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.