Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az album ötlete nagyon régi, egyszerűen csak meg kellett találni hozzá a megfelelő időpontot”

Pályafutása első szólólemezével jelentkezik május 5-én Dave Lombardo. A Rites Of Percussion az Ipecac Recordings gondozásában lát napvilágot, és most a második dalt is közzétették róla.

0309dave

Elég sok zenekarban megfordult négy évtizednyi professzionális zenészkarrierje során Dave Lombardo, ám szólólemezt még sosem jelentetett meg. Most végre ezt is megérjük: Mike Patton Ipecac kiadójánál, május elején megérkezik a Rites Of Percussion címet kapott önálló debüt a Testament, a Suicidal Tendencies, a The Misfits és a Dead Cross jelenlegi, illetve a Slayer és a Grip Inc. egykori dobosától. „Az ötlet Mike-tól származik, és egészen 1998-ig nyúlik vissza – mondja Lombardo. – Ő ismertette meg velem Tito Puente Top Percussion lemezét. Tito munkásságával persze képben voltam, de kicsit sokkolt, mennyire változatos Patton zenei ízlése, illetve az is, hogy hasonló gondolkodású zenészekkel veszi körbe magát. Ez engem is nagyban inspirált. Sok ötletet rögzítettem az évek során, de Patton folyamatosan azt mondogatta, hogy nekem egy igazi doboslemezt kellene csinálnom. Vagyis az album ötlete nagyon régi, egyszerűen csak meg kellett találni hozzá a megfelelő időpontot."

A járványleállás alatt elkészített lemez producere maga Dave, hangmérnöke pedig fia, David A. Lombardo volt. Az anyagon az ütőhangszerek lehető legváltozatosabb arzenálja vonul fel.

davelombardo_cA dallista az alábbi:

01. Initiatory Madness
02. Separation From The Sacred
03. Inner Sanctum
04. Journey Of The Host
05. Maunder In Liminality
06. Despojo
07. Interfearium
08. Blood Let
09. Warpath
10. Guerrero
11. Vicissitude
12. Omiero
13. Animismo

A Journey Of The Host című dal már ismert, most a Separation From The Sacred is meghallgatható. Lombardo fix melói mellett egy másik érdekes projektben is dolgozik jelenleg a Biffy Clyro tagjaival.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.