Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Axl soha nem menne bele semmiféle újjáalakulásba, ha az csak a pénzről szól”

Jelenleg épp egy speciális kubai turnén vesz részt The Dead Daisies nevű, többek között Marco Mendozával és Brian Tichyvel közös csapatával a Guns N’ Roses két tagja, Dizzy Reed és Richard Fortus. Mint a gitáros egy friss interjúban elmondta, Axl zenekarától idén valószínűleg nem érdemes különösebb aktivitásokat várni.

„Nem hinném, hogy a közeljövőben turnéznánk. Az új anyagokon dolgozunk, ez a munka néha leáll és néha beindul, de összességében folyamatos”, mondta a Guns N’ Roses terveiről Mitch LaFon podcastjének Richard Fortus gitáros, akit saját bevallása szerint nem frusztrál, hogy a zenekar viszonylag tervezhetetlenül, nagy kihagyásokkal üzemel. „Ha nem foglalkoznék közben más dolgokkal is, akkor persze idegesítő lenne ez. Most már lassan tizenhárom-tizennégy éve játszom a Gunsban, és megtanultam, hogy itt így mennek a dolgok. Soha életemben nem találkoztam senki mással, aki olyan őszintén és hitelesen áll a zenéhez, mint Axl: soha nem fogja eladni magát, soha nem fog csinálni semmit csak üzleti szempontok vagy a pénz miatt. Itt tényleg minden a zenéről szól. A sajtóban sem fog nekiállni védekezni az őt ért támadásokkal szemben, mert neki ezek a dolgok egyszerűen nem számítanak, csak a zene érdekli. Rengeteg emberrel dolgoztam már a zeneiparban, de tényleg soha senki mással nem hozott össze a sors, akit kizárólag zenei szempontok motiváltak volna, konkrétan az a vágy, hogy művészi produkciót alkosson. És tényleg bárki bármit mondhat Axlre, mert biztosan nem fog vitákba belemenni, de ő akkor is ilyen, és ezt mindenki nyugodtan elhiheti. Ellenkező esetben már újjáalakult volna a klasszikus Guns N’ Roses, mert egészen elképesztő ajánlatokat kapnak. De soha nem menne bele semmiféle újjáalakulásba, amennyiben az nem szól semmi másról, csak a pénzről.”

Azt ugyanakkor maga Fortus sem tudja megítélni, mennyire jogosak az Axlt érő bírálatok. „Attól függ, ki mit kritizál. A rajongókat szerintem zavarja, hogy kevés információt kapnak, meg nyilván az is, hogy nem jönnek ki új zenék, hiszen ők lemezeket vennének, és támogatnák a zenekart, de nincs erre lehetőségek. Turnézni persze sokat turnéztunk… Nem tudom, kinek van igaza.”

Richard szerint a legendás színpadi késéseknek is oka van. „Ez a zenekar nem olyan, mint egy csomó másik, ahol minden óraműpontossággal működik, és soha nem is lesz olyan, mert Axl más. De ettől még ő a legnagyobb. A legnagyobb, komolyan. Amikor bekerültem a zenekarba, én is azt hittem, hogy ez az egész tervezett dolog. Hiszen két-három órával azután, hogy ki kellett volna mennünk a színpadra, ott van egy teli stadionnyi fújoló ember. Aztán abban a másodpercben, ahogy kilép a színpadra, mindig pont akkor, amikor már robbanna a feszültség, hirtelen az összes negatív energia elillan, és mindenki a tenyeréből kezd enni. Valami hihetetlen élmény megfigyelni ezt. És mondom, én is azt hittem, hogy ez megtervezett dolog, valahogy megtanulta kilesni a megfelelő pillanatot, vagy ilyesmi, de nem. Ő egyszerűen ilyen. Nem megy ki a színpadra addig, amíg… szóval közben sem arról van szó, hogy üldögél, tévét néz és krumpliszirmot rágcsál. Rengeteg mindenen megy keresztül, mielőtt kilépne a színpadra. El kell érnie ehhez egy megfelelő belső állapotot.”

A Guns legutóbbi kiadványa egy nagyszabású élő videóanyag volt tavaly nyáron, Appetite For Democracy 3D: Live At The Hard Rock Casino – Las Vegas címmel.

 

Hozzászólások 

 
-1 #3 Dead again 2015-02-17 23:42
Mint általában, most is illik ide: Axl egy f@sz!
Idézet
 
 
+4 #2 queensryche999 2015-02-17 11:30
"Rengeteg emberrel dolgoztam már a zeneiparban, de tényleg soha senki mással nem hozott össze a sors, akit kizárólag zenei szempontok motiváltak volna, konkrétan az a vágy, hogy művészi produkciót alkosson."

Elég szar körökben mozoghat a fickó. Sorolhatnánk a neveket.
A "kizárólag" kifejezés persze nem szó szerint értendő, hiszen a profi, tehát ebből élő zenésznek is meg kell vennie a hangszereit, aludni kell valahol és enni sem árt néha.
Az mondjuk kétségtelenül igaz, hogy Axl azt, akkor és úgy csinál a zenekarával, amit, amikor és ahogy csak akar, hiszen dollármilliomos .

"Ellenkező esetben már újjáalakult volna a klasszikus Guns N’ Roses, mert egészen elképesztő ajánlatokat kapnak.De soha nem menne bele semmiféle újjáalakulásba, amennyiben az nem szól semmi másról, csak a pénzről.”

Főként az igényről szólna, amit kielégítenek - és tényleg egyre kevesebb esély van rá. Sajnos már a mai nappal is kifutottak volna vele az időből, és ez évről évre csak rosszabb lesz/lenne.

Amit pedig a késésről zagyvál egy vicc. Hadd ne káromkodjak. :)
Idézet
 
 
+1 #1 cifrakdaniel 2015-02-17 10:02
Mint ha Axl valami istenség lenne, hogy el kell érnie egy bizonyos állapotot...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.