Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Atreyu: nem feloszlás, de valami hasonló

Néhány éves szünetre vonul a kaliforniai Orange County egyik emblematikus hardcore/metalcore bandája, az Atreyu, akik majdnem másfél millió példányt értékesítettek öt stúdióalbumukból a tengerentúlon az elmúlt tíz évben. A banda közleménye szerint nincs szó feloszlásról, de pár évig egészen biztosan inaktívak lesznek majd.

„Kérdeztétek, szóval itt a válasz. Az Atreyu tizenegy évnyi rock után hosszú, hosszú szünetre vonul. Nem oszlunk fel, de most egy jó ideig nem írunk dalokat, nem veszünk fel semmit és nem is turnézunk majd", áll a zenekar közleményében. „Egyszerűen csak tartunk egy kis szünetet, hogy feltöltődjünk, és az életünk más területeire fókuszáljunk. Mindnyájunknak vannak egyéb projektjei, amik izgatják a fantáziánkat. Ha nagyon hiányoltok minket, csekkoljátok le ezeket! Köszönet mindenkinek, aki támogatott minket, és okot adott a létezésünkre az elmúlt tizenegy év során. Reméljük, mindannyiótokkal találkozunk majd egy napon. A következő alkalomig...", zárul a nyilatkozat.

Az Atreyu Alex Varkatzas énekes, Dan Jacobs gitáros és Brandon Saller dobos jóvoltából alakult a 20. század legvégén, és ez a trió a végsőkig ki is tartott egymás mellett. A hardcore/punk, metalcore vonalon elindult zenekar már 2002-es debütlemezével, a Suicide Notes And Butterfly Kisses-zel tekintélyes ismertségre tett szert az Egyesült Államokban, amit az évek során egyre csak növeltek, miközben muzsikájuk fokozatosan finomabbá, néhol már-már egyenesen rock'n'rollossá vált. Legnagyobb sikereiket a 2004-es The Curse-szel aratták, ami több mint 450 ezer példányban talált gazdára odaát, legjobb Billboard-listás helyezésüket pedig legdallamosabb anyaguk, a 2007-es Lead Sails Paper Anchor hozta meg, mely a nyolcadik pozícióban debütált Amerikában. Utoljára 2009 őszén adtak ki soralbumot Congregation Of The Damned címmel, melyen megint szigorúbban fogalmaztak egy kissé.

Kíváncsian várjuk, meddig bírják egymás nélkül.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.