Shock!

június 02.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Átlépte az egymilliós amerikai eladási határt a Dragonforce legsikeresebb dala

Elképesztő sikernek örülhet a Dragonforce: a zenekar Guitar Herót megjárt Through The Fire And Flames dala kislemezként platina fokozatot kapott az Egyesült Államokban.

0207df

Meghaladták az egymilliót a Dragonforce 2006-os Through The Fire And Flames dalának fizikai és digitális példányszámai, valamint az átszámított streamek összesített eladásai. Ez azt jelenti, hogy a single platina lett a tengerentúlon. Az ilyesmi rockzenei kislemezek esetében még a műfaj fénykorának tekinthető ’80-as években sem számított gyakorinak, ma pedig szinte kizárólag pop-, hip-hop- és country-előadók privilégiuma, de az ő esetükben sem mindennapos jelleggel.

A Through The Fire And Flames annak idején a zenekar Inhuman Rampage albumán szerepelt, és az akkortájt virágkorát élő Guitar Hero játék egyik felkapott dalaként futott be ennyire szédületes karriert. „Nagyszerű volt megtapasztalni, hogy ennyi ember hallotta a zenénket szerte a világon”, mondja Herman Li gitáros, a csapat főnöke. „Távolról sem háromperces, kommersz dalokat játszunk – ehhez képest egy hétperces, gyors, de dallamos metaldal is baromi menő lett, tele hosszú gitárszólókkal és őrült retro-videójátékos hangeffektekkel. És onnantól kezdve mindenhol felismertek bennünket, akárhová is mentünk, a Best Buytól kezdve a repülőtéri biztonságiakig. Egyszer pár biztonsági azt kérte, hadd lássák az ujjaimat, mert látni akarták, mikkel vettem fel a Through The Fire And Flamest!”

A YouTube-on is több mint százmilliós nézettségű dal egyébként a stúdióalbum eladásait is nagyon felhúzta, az Inhuman Rampage szintén aranylemez lett néhány éve az Államokban.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.