Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Atheist, Cadaver, Svart Crown, From Hell és Critical Mess Budapesten

Jövő év február 9-én Budapesten koncertezik az Atheist. Kelly Shaeferékkel a Cadaver, a Svart Crown, a From Hell és a Critical Mess is Budapestre érkezik.

0507atheist

Eredetileg tavaly szeptemberben játszott volna Budapesten az Atheist, ám az akkori turné megvalósulására esély sem volt, így februárra tolták a bulit, de ez is elmaradt. A zenekar most abban reménykedik, hogy talán jövő év elején már megvalósulhat a körút: az Enthralled In Europe turné magyarországi állomásának aktuális dátuma most 2022. február 9., és a főattrakció mellett a Cadaver, a Svart Crown, a From Hell és a Critical Mess is szerepel a menetrendben.

A technikás death metal egyik alapbandájának számító Atheist mai felállásában a két alapember, Kelly Shaefer énekes és Steven Flynn dobos mellett Daniel Martinez és Chris Martin gitározik, illetve Yoav Ruiz basszusgitározik, az aktuális dobos személye nem ismert. Az Anders Odden alapította norvég Cadaver az egyik legkorábbi norvég extrém zenekarként 1988-ban kezdett el zenélni, többszöri feloszlást követően 2019 óta aktívak ismét, most 2004-es legutóbbi feloszlásuk után első alkalommal láthatjuk színpadon őket, méghozzá a Megadeth és a Soilwork soraiból is ismert Dirk Verbeuren dobossal. A francia death/blacker Svart Crown is csatlakozott a névsorhoz, ők 2020 elején, a Century Media gondozásában megjelent Wolves Among The Ashes lemez dalait mutatják be elsősorban. A kezdetben horrormetál-szupergroupként emlegetett From Hell egyedi körítéssel hoz thrash/death/groove/heavy keveréket, minden kiadványuk önálló horrorsztorit mesél el. Legutóbbi konceptlemezük Rats & Ravens címmel jelent meg 2020 tavaszán. Az erős felhozatalból a friss nevek sem maradhatnak ki, az estét a Critical Mess nyitja. A német death metal ötös két nagylemezt készítettek eddig.

Részletek a buliról itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.