Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anger címmel bemutatta az új lemez első dalát a Dreyelands

Május 24-én, Stages címmel jelenik meg a Dreyelands második nagylemeze, amelyről most Anger címmel bemutatták az első számot. Az albumon új billentyűs mutatkozik be a hazai progmetalosoknál.

1222dreyelands

Sokáig azt sem tudhattuk, egyáltalán elkészül-e a Dreyelands második albuma, de most végre választ kaptunk a kérdésre: május végén kijön a 2010-es Rooms Of Revelation folytatása. A lemezen tizenöt fős vonóskar és tizenhat fős kórus kíséri a zenekart, emellett pedig bemutatkozik az új billentyűs, Kővágó Zsolt (Honeybeast) is. A Stages munkálatait ismét Horváth András Ádám gitáros/producer vezette, a keverésért és a masterért pedig Hidasi Barnabás (HL-Studio) hangmérnök felelt. A borítót és a teljes látványt Nagy Olívia tervezte, aki absztrakt műveivel remekül leképezte a lemez sötét atmoszféráját.

Elődjéhez hasonlóan a Stages is konceptalbum, amely ezúttal Elisabeth Kübler-Ross 1969-es könyvén, A halál és a hozzá vezető úton alapszik. Ebben a szerző bemutatta a haldoklás és a gyász öt fázisát: az öt stációnak megfelelően (elutasítás, düh, alku, depresszió, elfogadás) a lemez is öt szerzeményből áll, és megjeleníti a haldoklás, illetve az életünk során minket ért bármilyen típusú veszteség átélésének teljes érzelmi spektrumát. Ahogy Horváth András Ádám gitáros fogalmaz, a Stages sokkal sötétebb hangulatú anyag lett, mint elődje: „Nemcsak az alapsztori miatt, hanem mert zeneileg is egy sokkal komorabb, borúsabb és súlyosabb útra léptünk, miközben azért megmaradt a ránk jellemző epikusság, többek között az élő szimfonikus és kórus hangszereléseknek köszönhetően.”

dreyelands_cA dallista az alábbi:

01. Denial (2:26)
02. Anger (8:26)
03. Bargaining (10:32)
04. Depression (2:03)
05. Acceptance (12:16)
06. Life Is Worth The Pain (Re-Loaded) (4:53) (bónusz)

Ami a fenti bónuszdalt illeti,dal eredeti verziója korábban kizárólag egy, a 2011-es japán cunami áldozatainak megsegítésére létrehozott jótékonysági válogatáslemezen, a Lion Music finn kiadó által válogatott Embrace The Sunon volt hallható. Az itt elérhető verziót a zenekar részben újrarögzítette plusz a szintetizátorokat élő szimfonikus vonószenekarra cserélte, amely egy kórussal is kiegészült, majd Hidasi Barnabás mindezt újrakeverte és -maszterelte, hogy passzoljon az új lemez hangzásához.

Az album tehát május 24-én jelenik meg az összes fontos digitális platformon és exkluzív, ötszáz példányra limitált, kézzel sorszámozott, 180 grammos, „gyászfekete” vinylen, amely a zenekar weboldaláról lesz elérhető. A lemez április 12-étől előrendelhető a honlapon, az Anger című első felvezető dal pedig máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 a.magyar 2018-04-12 09:11
Nagyon jó zene,érezhetően nem ismeretlen a fiúk előtt a Dream Theater nevű formáció,de ez egy remek dal,bitang hangszeres játékkal!
Idézet
 
 
+1 #1 Adam 2018-04-11 21:01
Hibátlan dal. És mégis úgy megy el mellettem, hogy én vagyok tőle zavarban, amit rettenetesen sajnálok is (de akár mérges is lehet), de ez van. Horváth András Ádám amit eddig saját neve alatt kihozott, az viszont kiváló. Az előző Dreyelands olyan so-so nálam, de ennél a dalnál mindegyik jobban megfogott arról a lemezről.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.