Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alter Bridge: 2013-ig biztosan csendben lesznek

2012-ben biztosan nem várható új lemez az Alter Bridge-től, ahol a hangszeres szekció nekikezd az új Creed anyag munkálatainak, Mark Tremonti gitáros pedig emellett még saját szólóalbumán is dolgozik. Myles Kennedy énekest eközben Slash új lemezén hallhatjuk majd.

„Néhány hét még hátravan az aktuális amerikai turnénkból, utána kicsit rápihenünk az európai koncertekre”, mondta Scott Phillips dobos a The Pulse Of Radiónak. „Myles jövőre Slash-sel dolgozik, mi pedig a Creeddel készítünk lemezt, és néhány turnénk is lesz. Alter Bridge-ként csak ezután térünk vissza. 2013 előtt semmiképpen sem tervezünk új albumot.” Aki még szeretné megnézni a bandát a kiválóan sikerült tavalyi ABIII anyag turnéján, november 17-én a bécsi Gasometerben elcsípheti Tremontiékat. Az előzenekar a Black Stone Cherry lesz, akik nemrég kiadott harmadik anyagukkal, a Between The Devil And The Deep Blue Sea-vel koncerteznek.

Kennedy hangja legközelebb Slash novemberben esedékes koncertalbumán lesz hallható, Tremonti készülő szólólemezére pedig olyan ötletek kerülnek majd fel, amelyek egyik banda repertoárjába sem fértek be. „Rengeteg speed metalos, thrashes riff akad ezek között, amik mind felkerülnek majd az albumra, szóval mindenképpen súlyosabb hangzású anyagra kell számítani”, mondta tavasszal a gitáros egy interjúban.

A Creed visszatérő albuma, a 2009 végén kiadott Full Circle az eladásokat tekintve nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (nagyjából 400 ezer példányban kelt el Amerikában megjelenése óta, miközben elődje, a 2001-es Weathered már az első héten ennek több mint kétszeresét produkálta), a turné azonban igen sikeresnek bizonyult.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.