Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alig van már jegy a Guns N’ Roses európai koncertjeire

0826gunsUgyan még lehet jegyeket kapni a Guns N' Roses jövő nyári európai koncertjeire, de a kiemelt állomások többsége már tulajdonképpen teltházasnak tekinthető. Közben kiderült, hogy a csapatot ugyan megkörnyékezték a nagyobb fesztiválok is, de kizárólag saját bulikat akartak csinálni.

A GNRFRance összeállítást közölt a Guns N' Roses jövő nyári európai bulijainak jegyfogyásáról. Mint tudjuk, ezekre és a szintén 2017-es kanadai koncertekre az értékesítés kezdetétől számított huszonnégy órán belül több mint egymillió jegy fogyott, és az érdeklődés azóta sem csökken. A Guns N' Roses Hungary által szemlézett írás szerint hat európai buli – a május 27-ei dublini, a június 4-ei madridi, a június 10-ei imolai, a június 16-ai első londoni, a június 29-ei stockholmi és a július 12-ei nijmegeni – már megtelt, de ugyanezt a szintet közelíti a június 13-ai müncheni, a június 27-ei koppenhágai és a magyar szempontból különösen fontos, július 10-ei bécsi fellépés is. A legtöbb jegy ugyanakkor már a többi bulira is elfogyott, az például nagyon ritka, hogy valaki még állójegyhez jusson normális árakon, inkább csak a távolabbi ülőhelyekből és a VIP-csomagokból van még a piacon. Vagyis ismét, sokadszorra is elmondjuk: ha valaki látni akarja a zenekart jövőre Európában, most már tényleg ne késlekedjen.

Mindeközben az is kiderült, hogy egy magyarországi Guns-koncertnek akkor sem lett volna esélye, ha a banda történetesen Európában tartózkodik a Sziget idején. Mint arról beszámoltunk, a Live Nation anyagi és technikai okokból nem tudta elhozni a csapatot Budapestre, és rajtuk kívül egyedül a fesztivál jöhetett volna szóba potenciális szervezőként, ám augusztusban a zenekar már ismét Észak-Amerikában játszik. Viszont ha történetesen nem így alakul az időbeosztásuk, akkor sem mutatkozott volna reális esély egy szigetes koncertre, ugyanis a bandánál koncepció, hogy csakis önálló koncerteket adnak Európában jövő nyáron. Emiatt nem lesznek ott például többek között az előzetesen már biztosra vett Glastonburyn vagy a Downloadon sem. „A Coachella után egyeztettünk a Downloadról is, és tudom, hogy sokakat meglep majd a dolog, de nem a pénzen múlt, hogy végül nem jött össze a dolog", mondta a témában a Classic Rocknak Andy Copping, a doningtoni fesztivál főszervezője. „Azt mondták, saját koncerteket akarnak. A '90-es évek elején háromszor jártak Nagy-Britanniában, és a Wembley Stadionban léptek fel. Most is ott akartak játszani, de épp foglalt volt, így azt tanácsoltam nekik, nézzék meg az Olympic Stadiumot. A kérdés akkor dőlt el végül, amikor Axl tavasszal ugyanott játszott az AC/DC-vel, így aztán rástartoltak. Mivel ez egy nagyobb stadion, úgy érezték, erőteljesebb kinyilatkoztatás, ha ebben a zenekari formában ott lépnek fel először. Szóval nem anyagi kérdéseken múlt a dolog."

A Gunsnak egy fesztiválfellépése azért lehet, hogy mégis lesz idén: máris rebesgetik őket a szeptemberi Rock In Rióra, ahol a Bon Jovi, az Aerosmith, a Red Hot Chili Peppers, a Maroon 5 és Billy Idol már biztosan játszik.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 BahnScorper 2016-12-20 10:48
Egy tipp: Prágába még kiemelt állóból is akad elég szép számban, ráadásul még közép-európai szinten is normális árakon...
Idézet
 
 
#1 bjorn 2016-12-20 08:14
A Majus 27-i buli nem Dublinban lesz hanem Slane-ben. A Guns facebookjan is rosszul van kiirva :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.