Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egy nap alatt több mint egymillió jegy fogyott a Guns N’ Roses koncertjeire

A presale-akciók után hivatalosan tegnap kezdődött meg a Guns N’ Roses Not In This Lifetime turnéjának európai és kanadai jegyértékesítése, és bejött a papírforma: a belépőkért még a borsos árak mellett is elképesztő roham indult.

1210guns

Mindössze huszonnégy óra alatt több mint egymillió belépő talált gazdára a Guns N’ Roses Not In This Lifetime turnéjának húsz európai és hat kanadai koncertjére, ami egészen elképesztő eredmény. A dolog vége ráadásul még nagyon messze van, a hétfőn bejelentett további tíz észak-amerikai bulira ugyanis csak ma startol az értékesítés. A zenekar – mint az várható volt – máris beiktatott egy extra dátumot június 17-ére Londonban, itt ugyanis garantáltan nagyon gyorsan megtelik majd a 80 ezer férőhelyes London Stadium, de nem nagyon akad már jegy Madridba sem június 4-ére, itt szintén sanszos a duplázás. Ugyan hivatalosan még egyik európai stadionbuli sem sold out, de olyan már nem nagyon akad, ahol minden jegykategóriából van még, és a jegyek brutális tempóban fogynak, így aki látni akarja a zenekart jövőre Európában, annak tényleg azt ajánljuk, hogy ne halogassa a vásárlást. Magyarországhoz legközelebb július 4-én Prágában, illetve július 10-én Bécsben lehet megnézni a zenekart – arról, hogy nálunk miért nem lesz koncert, itt olvashatsz bővebben.

A mostani eladásokkal együtt a zenekar összesen már több mint hárommillió koncertbelépőt értékesített a Not In This Lifetime turnéra, hiszen a januárban és februárban esedékes távol-keleti, illetve ausztrál és új-zélandi bulik iránt is óriási az érdeklődés, Japánban szintén extra dátumokat kellett beiktatni. Az őszi dél-amerikai turné végleges eredményei még nem érkeztek meg, de a huszonöt idei észak-amerikai koncerten a csapat 116,8 millió dollárnyi jegybevételt söpört be, és 1,048 millió embernek játszott. Ez azt jelenti, hogy a kapható összes jegyből mindössze 60 ezer nem talált gazdára, ami nagyon komoly eredmény, hiszen a manapság szokásos modellel ellentétben a csapat megreszkírozta, hogy futballstadionokban játsszon. Az egy koncertre vetített átlagbevétel szempontjából szintén verhetetlen idén a Guns: fellépésenként átlagosan 5,498 millió dollár folyik be a jegybevételekből. A belépők átlagára 117,3 dollár.

A zenekart augusztusban mi is megnéztük Los Angelesben, az akkori beszámoló itt olvasható. A 2017-es turné prágai és bécsi állomásairól már szintén garantáltan olvashatsz majd a Shock! hasábjain.

 

Hozzászólások 

 
+4 #6 Thasaidon 2016-12-12 12:17
Prága. :-)
Idézet
 
 
+4 #5 bogar 2016-12-11 09:58
Hát akkor viszlát Bécsben! :-)
Idézet
 
 
+2 #4 Gabor Laborc 2016-12-11 03:32
A pragai es a becsi koncertek egy honappal kesobb, juliusban lesznek. ;) Sikerult is a pragai bulira beszerezni a jegyeket. :)
Idézet
 
 
+4 #3 iLane 2016-12-10 18:06
Szerintem a magyar szervezők csúnyán benézték amikor arra hivatkoztak hogy a drága jegyből nem tudnának sokat eladni...
Idézet
 
 
+4 #2 Kondi István 2016-12-10 15:55
Egyetértek. Ez rocktörténelmi esemény, nem kérdés. A számok meg magukért beszélnek. Én Bécsbe megyek majd, tegnap jött meg a jegy. Kicsit korábban jött a Jézuska! :D :D
Idézet
 
 
+16 #1 frontiers 2016-12-10 07:47
Mondjon bárki, bármit, pénz ide, vagy oda, ez rocktörténelmi esemény, legalább akkora, mint a 2007-es Zep koncert volt. A számokból egyértelműen látszik! Én Gdansk-ba megyek, kiemelt állóval! Már postázták is a jegyem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.