Shock!

október 05.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

AC/DC: végre hivatalos Johnson és Rudd visszatérése, jön az új album

Nyilvánosságra hozta első új, hivatalos zenekari fotóját az AC/DC, rajta a bandából korábban kikerült Brian Johnsonnal, Phil Rudd-dal, illetve a magát nyugdíjazó Cliff Williamsszel. A csapat új lemezének pontos paramétereit minden bizonnyal hamarosan bejelentik.

0930acdc

Még 2018 őszén Vancouverben fotózták le az AC/DC több tagját is Mike Fraser hangmérnök társaságában. A rajongótábor a szóban forgó paparazzifotókról értesült Brian Johnson énekes és Phil Rudd dobos visszatéréséről, és egy rajongói instagramos sztárfotón Cliff Williams basszer is szerepelt – vagyis a korábbi években szétesni látszó csapat összeszedte magát, miután megoldást találtak Johnson hallásproblémáira, Rudd büntetőügye pedig lezárult. Nemrég kikerült néhány klipforgatási fotó is a fenti felállással, most azonban a banda felületein is megjelent egy friss zenekari kép, vagyis innentől fogva hivatalosnak tekinthető az AC/DC aktuális leosztása.

Mindez több szempontból is pikáns: Chris Slade, a legutóbbi Rock Or Bust anyag turnéin szerepelt visszatérő dobos még néhány héttel ezelőtt is azt nyilatkozta: tudomása szerint ő az AC/DC hivatalos ütőse, legalábbis senki sem közölt vele ezzel ellentétes tartalmú információkat. Emellett az elmúlt években több egybehangzó hír is szólt egy esetlegesen W. Axl Rose-zal készülő anyagról – eszerint ezeknek sem volt sok alapja.

A világjárvány kitörése előtt már elég komoly pletykák szóltak a banda idei visszatéréséről egy új nagylemezzel, illetve egy világ körüli stadionturnéval. A készülő új anyagon több forrás szerint a 2017 novemberében elhunyt Malcolm Young játéka is hallható lesz – méghozzá az összes dalban. Mindez úgy lehetséges, hogy a számok, amelyeken a csapat most dolgozik, a 2008-as Black Ice lemezre való demózás során készültek, amikor is Angus és Malcolm hosszabb időre összebútorozott, és „dalok százait” írták meg. Az utóbbi napok információ-szivárgása során az is kiderült, hogy az anyag valószínűsíthető címe Power Up vagy PWR/UP lesz. A megjelenés dátumát egyelőre nem tudjuk, de az erről szóló konkrét bejelentés alighanem már csak napok kérdése.

A turné sorsa persze erősen kétséges a járványügyi korlátozások miatt, de előbb-utóbb bizonyára erről is mondanak majd valamit…

 

Hozzászólások 

 
#4 Pom-pom 2020-10-01 11:16
És tudjuk, hogy dobolni is tud... nem csak 2-4-et. Pl.:

https://www.youtube.com/watch?v=jFvo8BCTB7E
Idézet
 
 
#3 Simon Zoltán 2 2020-09-30 21:04
Idézet - Eugen:
Igazságot Chris Slade-nek!


igazság=Chris Slade...:) megkapta. ...és szerintem senki nem feledi elévülhetetlen segítségét, feldobolt albumait, mikor kellet mindig ott volt. Ez az IGAZSÁG Chris Slade. :):).
Idézet
 
 
#2 kornel 2020-09-30 20:53
Hát,igen.Korábban is volt már egy hasonló szitu.Sajnálom Chris-t,baromi erőteljes dobos és karakteres fazon.De sajnos úgy látszik,ez már csak így megy ezen a szinten.
Idézet
 
 
#1 Eugen 2020-09-30 18:40
Igazságot Chris Slade-nek!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.