Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

AC/DC: beleremegett az iTunes a frenetikus kezdésbe

Sokáig húzódozott az internetes zeneterjesztéstől az AC/DC, de a veterán ausztrál rockerek végül nem bánták meg, hogy november 19-étől elérhetővé tették teljes katalógusukat az iTunes-on: az Egyesült Államokban mindössze egy hét alatt 48 ezer teljes albumukat és 696 ezer dalukat töltötték le.

November 19. és november 25. között bebizonyosodott, hogy az AC/DC-nek – a tagok előzetes aggályaival szemben – cseppet sem kell félniük attól, hogy az iTunes megöli a zenéjük szellemiségét: minden idők egyik legnagyobb rockbandája a digitális terjesztőhálózaton is a rá jellemző frenetikus eredményeket produkálta. Az Egyesült Államokban csak a banda legsikeresebb albumát, a Back In Blacket több mint 15 ezren töltötték le az iTunes-ról ezen egy hét alatt, összesen pedig 48 ezer digitális példányt forgalmaztak a soralbumaikból a szóban forgó idő alatt.

Ami a dalokat illeti, az eredmény – érthető módon – ezen a téren még impozánsabb volt: a Thunderstruckot 85 ezren, a Back In Blacket 68 ezren, a You Shook Me All Night Longot 64 ezren, a Highway To Hellt 50 ezren, a TNT-t pedig 40 ezren töltötték le, de összesen tizennégy szerzeményük ütötte felül a tízezres határt. Az összesen letöltött dalok száma megközelítette a 700 ezret, és csak négyezer példánnyal maradt el ettől.

A számok Nagy-Britanniában is önmagukért beszéltek, mert ugyanezen a héten két AC/DC klasszikus is felkerült a brit Top 40-be az iTunes-nak köszönhetően: a Back In Black a 27., a Highway To Hell a 40. helyig kapaszkodott.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.