Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az AC/DC is megérkezett a 21. századba

Évek hosszas ellenkezése után végül az AC/DC is beadta a derekát, és innentől fogva az iTunes-on is hozzáférhető és beszerezhető a teljes diszkográfiájuk. A zenekar korábban mereven ellenezte a legális netes zeneterjesztés kiaknázását.

Az AC/DC komplett szetje 150 dollárért, a stúdióalbumok gyűjteménye pedig 100 dollárért tölthető le, de természetesen egyenként is kaphatóak a lemezek és a videók, illetve csengőhangokat is be lehet szerezni.

Mindez azért hírértékű fejlemény, mert Angus Youngék eddig mereven elutasították a legális letöltéseket és az internetes zeneterjesztést. „Amióta csak létezik az iTunes, azóta növeljük folyamatosan a régi lemezeink eladásait", magyarázta egy interjúban a gitáros nem is olyan rég a Sky Newsnak. „A menedzsmentünk és a kiadónk figyelmeztetett rá, hogy ha fent lennénk az iTunes-on, a helyzet pont az ellenkezőjébe fordulna át. Tudom, hogy már a Beatles is fent van, de mi kitartunk az álláspontunk mellett, mert számunkra ez a legjobb út. Albumokkal kezdtünk, és mindig is az albumokra koncentráltunk. Mindig is olyanok voltunk, hogy ha hallottál is valamit tőlünk a rádióból, az csak három perc, és a legjobb témák a lemezeken szerepeltek." „Ha fent lennénk az iTuneson, tudjuk, hogy az emberek egy bizonyos százaléka csak két-három nótát töltene le az albumokról, és nem hinnénk, hogy zeneileg ez megfelelően reprezentálja a zenekart", csatlakozott Angushoz Brian Johnson énekes is. „Lehet, hogy ódivatú vagyok, de az iTunes ki fogja nyírni a zenét, ha nem vigyáznak vele. Ez egy szörnyeteg, ami nagyon aggaszt engem..."

Az AC/DC több mint 200 millió eladott lemezével a Led Zeppelin mellett minden idők legsikeresebb hard rock zenekarának számít.

 

Hozzászólások 

 
+6 #1 Metal 2012-11-19 17:40
: / Hát sajnos ez a mai világ.. a zenehallgatás már csak biznisz, nem érték és művészet.. Az emberek nem fizetnek az értékért.. vagy ha igen akkor sincs szépérzékük, hogy lemezt vásárolnának inkább...De még inkább iTunes mint kib*szott ingyenes letöltés, youtuberól főleg, mert ott még (nagyon) szarul is szól..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.