Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Stone Sour sem meri követni a Guns N' Roses példáját

House Of Gold And Bones címmel jelenik meg a Stone Sour következő nagylemeze, amelyet Corey Taylorék grandiózus dupla konceptalbumként jellemeznek az előzetes interjúkban. Új fejlemény azonban, hogy az anyag két részletben kerül majd a boltokba: októberben érkezik az első tizenkét dal, a második tizenkét tételes eresztés pedig csak jövőre.

A House Of Gold And Bones mindkét része a történet felét-felét tartalmazza majd, és egyfajta speciális képregényt is készítenek hozzá a jelenlegi tervek szerint, méghozzá a patinás DC Comics-szal, a Batman vagy a Superman kiadójával közösen. A lemezre olyan dalok kerülnek majd fel, mint az Absolute Zero, az RU486, az A Rumor Of Skin és a Taciturn. Érdekes húzás, hogy az anyag két részletben jön majd ki, eddig ugyanis erről nem szólt a fáma. A Stone Sour - vagy inkább a Roadrunner - tehát a Guns N' Roses legendás Use Your Illusion I-II anyagával ellentétben ugyanúgy nem akar/mer egyben kihozni két teljes hosszúságú lemezt, ahogyan például hét éve a System Of A Down sem reszkírozta meg ezt a húzást a Mezmerize és a Hypnotize kapcsán, hiába rögzítették őket teljesen egyszerre.

„Már majdnem kész vagyunk”, mondta a Kerrang!-nek Corey a hétvégi Download Fesztiválon. „Körülbelül egy hétnyi felvétel áll még előttük, többek között nekem is akadnak még énektémáim, amiket be kell fejeznem. Meg némi gitár, és pár fület gyönyörködtető apróság itt-ott… De fantasztikus az egész, egyszerűen hatalmas. Talán a legnagyobb vállalkozás, amibe csak valaha is belefogtam.” Az énekes a következő hetekre további nagyszabású bejelentéseket is ígér a lemezt illetően, amik valószínűleg a House Of Gold And Bones-hoz kapcsolódó multimédiás tartalmakkal lesznek kapcsolatban.

Corey korábban többször is úgy jellemezte az albumot, mint a Pink Floyd The Walljának és az Alice In Chains Dirtjének egyfajta felszteroidozott keverékét. A Stone Sour a Des Moines melletti Sound Farm Studiosban dolgozik a Tool, Muse és Staind lemezekről ismert David Bottrill producerrel. A lemez basszustémáit vendégként a Skid Row bőgős Rachel Bolan játszotta fel, miután nemrégiben a banda megvált Shawn Economakitól.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.