Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A saját közönyösségünk tehet róla, hogy nem lettünk olyan sikeresek, mint a Dream Theater”

0821fwAkadnak közhelyszerűen alulértékelt zenekarok, akik óriási hatással voltak a későbbi generációkra, ám saját jogukon mégsem arattak soha akkora sikert, mint egynémely követőjük. A King’s X, a Trouble vagy a Shotgun Messiah mellett ilyen a connecticuti Fates Warning is – ám Ray Alder énekes szerint mindez nem véletlenül alakult így az ő esetükben...

„Sokan nekem szegezik ezt a kérdést”, felelte Alder a Wikimetalnak, amikor arról faggatták, nem bánja-e, hogy a legtöbben a Dream Theaterhez kötik azon stílusirányzat megteremtését a metalon belül, amely valójában inkább a Fates Warningtól ered. „És vicces is ez az egész. A Dream Theater sok mindent megváltoztatott: fantasztikus zenészek, és nagyon örülök a sikereiknek. De az általuk alkalmazott formula lényegesen jobb volt, mint a miénk. Mi azt csináltuk, hogy készítettünk egy lemezt, utána jött a turné, aztán leálltunk pár évre, akár négyre is, mielőtt jött volna az újabb lemez-turné kör. Ők viszont helyesen csinálták: lemez, turné, lemez, turné, lemez, turné – úgy építették fel a rajongóbázisukat, hogy folyamatosan jelen voltak a színtéren. Az, hogy mi velük szemben nem turnéztunk és nem hoztuk ki olyan rendszerességgel a lemezeket, mint ők, bizony sokat ártott a zenekarnak. Egyszer jelen vagyunk és játszunk a rajongóinknak, aztán eltűnünk, ők meg továbblépnek és hallgatnak valami mást. Vagyis ez javarészt a mi hibánk: egy cseppet közönyösen kezeltük a dolgainkat, az előadásokat, a dalszerzést meg minden mást is. Ezzel most nem a konkrét koncertteljesítményünkre célzok, mert mindig mindent beleadunk, ha a színpadon állunk, de amit mondtam, az biztosan benne van a mostani helyzetünkben.”

Aldert ugyanakkor nem zavarja, hogy a Fates Warning babérjait mások aratták le. „Egyáltalán nem bánt, hogy a Dream Theater ennyire sikeres. A lehető legtöbb szerencsét kívánom nekik, és ahogy elnézem, részesülnek is ebben!”

A csapat legutóbbi lemeze majdnem egy évtizednyi albumínség után tavaly jelent meg Darkness In A Different Light címmel, és amennyiben hihetünk Joey Vera basszernek, a zenekar újabb négy évig biztosan nem tervez folytatást hozzá.

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 DRAZSEN 2015-02-01 04:10
Idézet - Blaze:
Fura dolog ez, szerintem pont ezért tudtak érdekesek és izgalmasak maradni, mert nem darálták a lemezeket, volt idejük kiforrni. Ellentétben a Dreammel, ahol futószalagon jönnek az ugyan profi, de egyre érdektelenebb lemezek. Úgy tűnik a népszerűségnek ez utóbbi kedvez.



Egyetértek.Hatalmas FW fan vagyok ne értsd félre,de a két utolsó Manginivel készült Dream pusztító erejű.Dallamok,stb komplexitás minden téren.AMikor azt hinné az ember,hogy befáradnak,és megy lefelé a roló akkor kijönnek 2 olyan albummal,hogy az ember beleborzong.
Idézet
 
 
+5 #3 farkasfi 2014-10-28 10:53
Szerintem azért a zenéjüknek is van némi szerepe abban, hogy nem lettek olyan sikeresek. Egyszerűen kevesebb embert fog meg az a fajta szomorkás, művészibb megközelítés ami a sajátjuk. A kisebb népszerűség meg kevesebb koncertmeghívás sal jár.
A másik, hogy divat a Dream-et kárhoztatni, hogy önismétlőek. Azért én az FW-nél is felfedezek régebbről ismerős megoldásokat, ők sem váltják meg minden lemezükkel már a világot. Ez már csak így van ha évtizedek óta zenél az ember.
Idézet
 
 
+2 #2 loup 2014-10-26 14:32
Túl keserű gondolatok. Ha jól érzik magukat akkor minden rendben. Én nagyon elfogult és elégedett vagyok velük szemben. :)

Mindenesetre mostanában mintha többet koncerteznének.
Bár most Zágráb elég messze van...
Idézet
 
 
+12 #1 Blaze 2014-10-26 09:58
Fura dolog ez, szerintem pont ezért tudtak érdekesek és izgalmasak maradni, mert nem darálták a lemezeket, volt idejük kiforrni. Ellentétben a Dreammel, ahol futószalagon jönnek az ugyan profi, de egyre érdektelenebb lemezek. Úgy tűnik a népszerűségnek ez utóbbi kedvez.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.