Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Metallica után tizenkét évre volt szükségem, hogy visszaszálljak a földre”

Amint beindította új honlapját, egyből Eddie Trunk rádióműsorában is bejelentette visszatérését a dolgok sűrűjébe Jason Newsted. A Metallica 2001-ben távozott basszerénél hegyekben állnak a kiadatlan zenék, és már ő is csak azon matekozik, vajon melyikeket hozza ki először.

Jason új projektjének egyelőre Newsted Heavy Metal Music a neve, de egyelőre még ő maga sem tud pontos részleteket arról, mikor és milyen formában láthat belőle napvilágot bármi is. „Rengeteg zeném gyűlt össze az évek során: egy csomó új cucc, meg rengeteg projektekből visszamaradt anyag más zenészekkel: új arcokkal, fiatal arcokkal, hozzám hasonló old school arcokkal... Most éppen megpróbálom kitalálni, mivel is szeretném letámadni először az embereket: az időzítést, az egész dolog mikéntjét, meg persze, azt melyiket adjam ki először." Newsted elmondása szerint igencsak rokonszenvezik a mostanában egyre divatosabbá váló EP-s megjelenési formákkal, de még ezt illetően sem tudott semmi konkrétummal szolgálni.

Jason saját bevallása szerint ki szeretné használni a jelenlegi kommunikációs lehetőségeket a rajongókkal való kapcsolattartásra. „A Metallicában minden koncert előtti és utáni dedikáláson ott voltam, talán négyet hagyhattam ki abból a nagyjából kétezerből, amit tartottunk, és azokat is csak azért, mert már annyira hideg volt az adott helyszíneken, hogy a kölykök is teljesen bekékültek, és emiatt mi sem tudtunk kimenni dedikálni nekik. Mindig is fűtött az emberek energiája, a kölcsönhatás és a metal szeretete. Mindenki, aki csak valamit is tud arról, hogyan intéztem a dolgaimat, mind tudja, hogy minden a kapcsolatról, a közvetlenségről szólt, arról, hogy kapcsolatot tartok az emberekkel és mindenkire szánok egy percet. Mindig is ez volt a hitvallásom. A fekete album turnéinak időszakában, amikor huszonnégy hónapig voltunk úton megállás nélkül, minden héten öt-hét-kilencszáz emberrel ráztam kezet és szántam rájuk egy-egy percet. Mindig is ezt csináltam. Miután kikerültem a Metallicából, mindenféle őrült, súlyos érzések szálltak meg, amikről senki sem tud semmit. Én vagyok az egyetlen ember a bolygón, aki tagja volt a zenekarnak és kilépett, de még mindig lélegzik. Felépítettem egy farmot Montanában, a millió hektárnyi semmi kellős közepén, és pont az ellenkezője történt velem, mint amit említettem. Tizenkét évre volt szükségem ahhoz, hogy visszaszálljak a földre, és most itt vagyok. Letettem a nagy, fekete csizmáimat a talajra, és útra készen állok."

Jasonnek saját bevallása szerint a tavalyi évfordulós Metallica koncertek jelentették a katalizátort döntéséhez. „Annak idején az öngyújtók mutatták, ha az emberek értékelnek valamit egy bulin, ma pedig az, hogy hány telefonkijelzőt látsz odalent. Figyeltem: mikor Rob Halford kijött, a közönség fele felemelte a telóját, amikor King Diamond, a harmaduk, mikor pedig én, a terem összes telefonja a magasba emelkedett, az emberek pedig éljeneztek. Én meg: szent szar, ember! Olyan szinten meglepett a dolog, hogy letaglózódtam. Hé, akár csinálhatnám is ezt az egészet megint... Az emberek szeretete visszahozhatna – gondoltam."

Newstednek korábban akadtak komoly váll- és gerincproblémái, de most elvileg rendben van egészségügyi szempontból is.

 

Hozzászólások 

 
+6 #4 Metal 2012-11-20 15:23
Idézet - qtomi:
ő lesz mindig a Metallica basszer, senki sem pótolhatja!


Szeritnem pont azért, (de csak ezért) pótolható, mert nem engedték kibontakozni..
Idézet
 
 
+2 #3 qtomi 2012-11-19 23:06
ő lesz mindig a Metallica basszer, senki sem pótolhatja!
Idézet
 
 
+7 #2 rotten 2012-11-19 18:14
Mindig bírtam Jason-t, sok sikert neki!
Idézet
 
 
+6 #1 Dead again 2012-11-19 16:14
Jason is the man!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.