Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét Jason Newsteddel zenélt a Metallica Friscóban

December 5-én este megkezdődött a Metallica négykoncertes születésnapi sorozata San Franciscóban, a Fillmore-ban. James Hetfieldék specális programot ígérnek minden koncertre, amit az első este maradéktalanul be is tartottak – és természetesen különleges vendégek is tiszteletüket tették a fellépésen.

A Metallica igazi rajongóbarát módon ünnepli meg fennállásának harmincadik évfordulóját: otthon, San Franciscóban négy alacsony árú bulit adnak, igaz, egy kis méretű helyen, a legendás Fillmore Theaterben.

A december 5-ei első koncertre csak a rajongói klub tagjai vehettek jegyet, a banda pedig hozta a várt formát: nemcsak a korábbi basszer, Jason Newsted bukkant fel a színpadon (Harvester Of Sorrow, Damage, Inc.), hanem a teljes Apocalyptica legénység (No Leaf Clover, One), a Saxon frontember Biff Byford (Motorcycle Man), illetve az egyik fő hatás Diamond Head klasszikus felállásának két vezéregyénisége, Sean Harris énekes, illetve Brian Tatler gitáros (The Prince, It's Electric, Helpless, Am I Evil?). Szintén tiszteletét tette a színpadon John Marshall gitáros (Sad But True), aki nemcsak technikusként üzemelt a banda mellett, de kétszer is helyettesítette ritmusgitárosként James Hetfieldet, amikor azt valami baleset érte (és mellesleg a Metal Churchben is gitározott). További érdekesség, hogy a Wherever I May Roamban egy rajongóklubos tag, John Dent gitározhatott kedvenceivel. A ráadás Seek & Destroyban természetesen mindenki egyszerre csődült a színpadra.

A fellépésen emellett nemcsak egy kiadatlan, a legutóbbi Death Magnetic idejéből származó dal, a Hate Train hangzott el különlegességként, hanem az élőben még soha nem játszott Carpe Diem Baby is a Reloadról. A Metallica a Nazareth Please Don't Judas Me dalát is elnyomta, és a Diamond Head-féle The Prince és It's Electric sem kerültek elő korábban soha a koncerteken.

A Metallica programja az alábbi volt:

01. The Call Of Ktulu
02. No Remorse
03. The Shortest Straw
04. Leper Messiah
05. The Day That Never Comes
06. Carpe Diem Baby
07. Hate Train
08. Please Don't Judas Me
09. Wherever I May Roam
10. Sad But True
11. No Leaf Clover
12. One
13. Harvester Of Sorrow
14. Damage, Inc.
15. Motorcycle Man
16. The Prince
17. It's Electric
18. Helpless
19. Am I Evil?
20. Seek & Destroy

Egyelőre nem tudni, kik szerepelnek majd Hetfieldékkel a 7-ei, 9-ei és 10-ei bulikon, de az eddig elhintett információk szerint Ozzy Osbourne és Lemmy felbukkanása elég sanszos. Mi Dave Mustaine megjelenésén sem lepődnénk meg túlságosan.


 

Hozzászólások 

 
+1 #2 CFI 2011-12-07 16:01
a prince többször is volt a world magnetic turnén
Idézet
 
 
+1 #1 SzG 2011-12-06 19:39
Carpe Diem nem volt, és It's Electirc sem tőlük, de '82 körül a Prince-t nyomták élőben is egy darabig - rögtön a legelső bulitól :)

http://www.metallica.com/tour/mar-14-1982-anaheim.asp
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.