Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Metallica oké, de hol a Guns vagy a Nirvana?

Habár általában tartózkodunk a különböző rockmagazinok közönségszavazásainak ismertetésétől, a Kerrang! egyik speciális listájával most mégis kivételt teszünk, mert remek példa arra, mennyire sajátosan gondolkodik a brit rocktábor. A rangos lap szerkesztői arra voltak kíváncsiak, kit tartanak az olvasók az elmúlt három évtized legnagyobb hatású rockbandájának.

A Kerrang! saját harmincadik születésnapja alkalmából szavaztatta meg az olvasókat a kérdésben. A közönségszavazás során összeállt lista élén a Metallica trónol, ami senkit sem lephet meg, feltéve, hogy az illető nem hibernálva töltötte az 1981 óta eltelt időszakot, hátrébb azonban akadnak furcsaságok.

Az első tíz hely a következőképpen alakult:

01. Metallica
02. Green Day
03. Iron Maiden
04. Slipknot
05. My Chemical Romance
06. Linkin Park
07. Bullet For My Valentine
08. Blink 182
09. Ozzy Osbourne
10. Foo Fighters

Mint látható, a nagy öregek közül a Metallica mellett még az Iron Maiden és Ozzy Osbourne verekedte be magát a később érkezettek közé az elitklubban, de a napjainkban is a világ egyik leghatalmasabb koncertattrakciójának számító AC/DC-nek már például nem sikerült a bravúr. A legordítóbb hiányosság azonban alighanem mégis az, hogy a lista első tíz helyezettje közé sem a Guns N' Rosesnak, sem a Nirvanának nem sikerült bejutnia – vajon tényleg ennyire rövid lenne a meglehetősen trendorientáltnak ismert brit rockközönség emlékezete? A Nirvanával kapcsolatban kimondottan bizarr, hogy Dave Grohl Foo Fighters-e ezzel szemben ott díszeleg a tizedik helyen... Mindez persze nem reprezentatív minta, csak egy játék, de érdemes eljátszani a gondolattal, vajon kik kapnának helyet egy hasonló magyar listán.

„Nagyon meleg és bizsergető érzés számomra, hogy a Kerrang! olvasói szerint a Metallica változtatta meg leginkább az életüket", kommentálta a szavazást Lars Ulrich, aki az első szám óta olvassa a lapot.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.