Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Metallica, a Napalm Death és a Lamb Of God fanatikus rajongója az új indonéz elnök

0724jokowiJoko „Jokowi” Widodo nyerte az indonéz elnökválasztást. Jakarta korábbi polgármestere korábban többször is nyilvánosan hangot adott a súlyosabb zenék iránti fanatizmusának, kedvenc zenekarai között olyanok találhatók, mint a Metallica, a Megadeth vagy a Lamb Of God.

A szavazatok 53,13 százalékának megszerzésével egy fanatikus metalrajongó lett a közel 250 milliós Indonézia első számú embere: az 53 éves Joko „Jokowi” Widodo évek óta sikeresen vezeti Jakartát, és most nagyobb léptékekben is bizonyíthat. A frissen megválasztott elnök korábban is többször hangot adott a súlyos zenék iránti rajongásának, sőt, tavaly tavasszal egyszer még kínos helyzetbe is került emiatt, ekkor ugyanis a politikusokra vonatkozó ajándék-elfogadási szabályok miatt meg kellett válnia egy dedikált basszusgitártól, amit személyesen Robert Trujillótól kapott.

Jokowi politikai pályafutása előtt egyszerű kereskedőként dolgozott, üstökösszerű felívelését a közéletben sokan Barack Obamáéhoz hasonlítják. Widodo emellett a Metallica feltétlen híve, és James Hetfieldék mellett olyan zenekarokat favorizál, mint a Megadeth, a Lamb Of God, a Napalm Death, de természetesen az olyan régi nagyokat is imádja, mint például a Led Zeppelin. Tavaly augusztusban külön az ő személyes közbenjárása révén valósulhatott meg a Metallica fennállásának második indonéziai fellépése, miután az első, a fekete album turnéján adott 1993-as koncert hatalmas zavargásokba torkollott. Az akkori rendezvény a legnagyobb szabadtéri események egyike volt, amit csak valaha is tető alá hoztak Jakartában, az infrastruktúra azonban nem bizonyult elegendőnek, és a kijelölt helyszín sem volt elég nagy: rajongók ezrei maradtak kívül jegy híján, akik aztán törni-zúzni kezdtek az utcákon, és összecsaptak a rendőrökkel. A tavalyi, mindenféle atrocitás nélkül lement koncert egyik különlegessége az volt, hogy a csapat éppen az …And Justice For All megjelenésének huszonötödik évfordulóját ünnepelte Jakartában, méghozzá több mint 60 ezer rajongó társaságában.

Widodót október 20-án iktatják majd be új hivatalába.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 bélféregtámadás 2014-07-25 09:25
de jó gyerek
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.