Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A fegyveres erőszak ellen emel szót új EP-jén a Living Colour

0402lcPénteken új EP-vel jelentkezett a Living Colour, akiktől már igazából inkább egy sorlemez lenne indokolt, ez azonban csak 2017 elején kerül a boltokba. A Mixtape című minialbum középpontjában érdekes módon egy Notorious B.I.G.-feldolgozás áll.

Szeptember 9-én friss EP-t adott ki a Living Colour Mixtape címmel, amelynek központi dala az 1997-ben meggyilkolt rapper, Notorious B.I.G. – azaz Christopher Wallace – Who Shot Ya című számának feldolgozása. A dal négy különböző verzióban is szerepel a kiadványon, amelyek közül nem a szimpla zenekari változat a fő, hanem a producer Andre Betts által kevert változat, benne olyan vendégekkel a Living Colour mellett, mint Chuck D, Prodigal Sunn, Black Thought, Pharoahe Monch és Kyle Mansa. A zenekar egyébként az Egyesült Államokban az utóbbi hónapokban történt erőszakos cselekmények miatt érezte fontosnak, hogy kihozza ezt a szerzeményt.

„Eredetileg csak a briliáns Christopher Wallace iránti őszinte rajongás miatt készítettük el a saját változatunkat a dalból”, mondja Vernon Reid gitáros. „Corey Glover gyakran nyomta ezt a nótát a beállásokon, így átdolgoztuk. De Biggie története sajnos új és sürgős jelentőségre tett szert az utóbbi év történései nyomán. Egy civilizált társadalomban elfogadhatatlan, hogy emberek ilyen számban haljanak meg napi rendszerességgel fegyveres erőszak következtében. A halálos eszközök aránytalan használata a színesbőrű közösségekben ugyanígy elfogadhatatlan egy civilizált társadalomban. Ez a helyzet inspirálta, hogy a hip-hop műfaj néhány legprovokatívabb alakját is meghívjuk, hogy tegyék hozzá a magukét a dalhoz. Mindannyian tehetetlennek érezzük magunkat, ha arról van szó, hogy tényleges változások történjenek, de legalább felemelhetjük a hangunkat, és az ellen tehetünk, hogy ez az egész téma megint a háttérbe szoruljon, hogy aztán ismét folytatódjanak a hasonló események.”

Az EP-re a Who Shot Ya? négy, eltérő keverésű és személyi leosztású változata mellett egy Regrets című szám is felkerül, de helyet kap rajta a The Jacksons 1980-as This Place Hoteljének átdolgozása, illetve az összes darab instrumentális verziója is. A Living Colour ősszel Glenn Hughes társaságában járja be Európát. A turné november 22-én startol Stuttgartban, és ugyan elsősorban nyugat-európai koncertekből áll, de november 23-án Prágát is érinti, ahol aránylag kényelmesen meg lehet nézni a két előadót.

Az utolsó teljes Living Colour-album, a 2009-es The Chair In The Doorway folytatását Shade címmel tervezi kiadni a banda valamikor 2017 elején, és az eddigi nyilatkozatok alapján eddigi legbluesosabb munkájuk várható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.