Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Balls To The Wall idején született Udo Dirkschneider új gitárosa

Udo Dirkschneider épp az Accepttel jelentette meg az örökérvényű Balls To The Wall lemezt, amikor meglátta a napvilágot az énekes szólócsapatának új gitárosa, Andrey Smirnov. Az új ember Stefan Kaufmann helyére érkezett a zenekarba, akinek egészségügyi problémák miatt kellett felhagynia az aktív turnézással.

Egy orosz gitáros, az 1983-as születésű – tehát főnökéhez képest röhejesen fiatal – Andrey Smirnov lett az U.D.O. új gitárosa, aki több orosz metal csapatban (Everlost, Master, Epidemia, Zemlyane) gitározott korábban, de session muzsikusként két korábbi Maiden frontember, Paul Di’Anno és Blaze Bayley turnébandáit is erősítette. Emellett stúdiózenészként is komoly múltra tekinthet vissza, és tavaly még egy Adrenaline című szólóalbuma is megjelent Oroszországban. Smirnov már az U.D.O. új albumának elkészítésében is részt vett, élőben pedig áprilisban, egy amerikai turnén mutatkozik majd be a zenekarban.

Stefan Kaufmann szeptemberben jelentette be, hogy egészségügyi gondok miatt kénytelen feladni gitárosi posztját az U.D.O.-ban. Kaufmann korábban kilenc lemezen át volt Udo Dirkschneider eredeti bandája, az Accept dobosa, ám gerincgondjai egy idő után nem tették lehetővé a dobolást és az intenzív turnézást. 1996-ban már gitárosként csatlakozott Udóhoz, és az énekessel szintén kilenc albumot rögzített. A legutóbbi Rev-Raptor 2011 májusában jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.