Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„1994 nyaráig kellett visszautaznunk, hogy ismét feltaláljuk önmagunkat”

0210hccsÁprilis 22-én jelenik meg a Sony-birodalom egyik határvidékének számító Gain kiadónál a Hardcore Superstar új albuma. A csapat korai stílusát felvillantó lemez a HCSS címet viseli, és Joe Barresi hangmérnökkel készült.

A legutóbbi, két évvel ezelőtt megjelent C’mon Take On Me lemez kapcsán többen is a svéd Hardcore Superstar megfáradását kezdték emlegetni. A svéd sleaze’n’rollerek alighanem maguk is érezték, hogy kicsit fogyóban van a puskapor, ugyanis a nemsokára megjelenő új anyag más megközelítéssel készült, mint a legutóbbi lemez. „Az egész úgy kezdődött, hogy egy rajongó Martin Sandvik kezébe nyomta egy régi, még 1994 körül rögzített demónkat”, mondja a zenekar. „Mindannyian meglepődtünk rajta, mennyire energikus volt a felvétel, és mennyire jól szóltunk már akkoriban is. A dalokból szó szerint áradt a verejték, az izgatottság és az inspiráltság. Így aztán amikor elérkezett az ideje annak, hogy elkezdjünk dalokat írni az új albumhoz, visszatértünk ezekhez a régi demókhoz, ismét megtanultuk azokat a régi riffeket, amelyek ezáltal az új ötletekhez is inspirációt szolgáltattak. Ahhoz, hogy ismét feltaláljuk önmagunkat, 1994 nyaráig kellett visszautaznunk, amikor megalapítottuk ezt a csapatot, és ezáltal visszaidézzük az akkori hangulatot, azt az érzésvilágot, ami ösztönzött minket.”

0210hcsscA zenekar nem vágott totális hátraarcot, de a visszatekintősdi komoly hatással volt rájuk. „Ez a filozófia hatja át az egész lemezt, így közelítettük meg a felvételeket, a borítót és a hangmérnök kiválasztását is. Szóval végső soron visszaástunk a gyökereinkig, hogy magunknak is megmutassuk, miért hoztuk össze egyszer régen ezt a csapatot. És arra jöttünk rá, hogy ma is ugyanaz hajtja a zenekart, ami annak idején összehozott bennünket. Vagyis amit most letettünk az asztalra, az nem kevesebb, mint a Hardcore Superstar, miután leírtunk egy teljes kört, és megmutatjuk a rajongóknak, honnan érkeztünk – illetve azt is, mi az, amiben még mindig hiszünk!”

Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Don't Mean Shit
02. Party 'Til I'm Gone
03. The Cemetery
04. Off With Their Heads
05. Fly
06. The Ocean
07. Touch The Sky
08. Growing Old
09. Glue
10. Messed Up For Sure

A csapat márciustól már turnézni fog. A már ismert Glue után a lemezről most a Don’t Mean Shit című nyitószám is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.