Shock!

július 21.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

DVD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Orphaned Land: The Road To OR-Shalem

Bizony ideje volt már, hogy a közel-keleti metal pionírok előrukkoljanak valami látnivalóval is. Mindezt stílusosan a csapat huszadik születésnapjára időzítették, és ezzel a két DVD-ből és CD-ből álló kiadvánnyal igényesen ünneplik meg a kerek évfordulót. A digipackes, kihajtható doboz elmés és sokat mondó borítóval büszkélkedhet, kihajtva pedig először egy vékony, a tagokat bemutató képes füzetecskét találunk. Tovább böngészve szemünket az egész kiadvány lényegi része, a két DVD akasztja meg.

Az első korongon a csapat 2010. december 10-ei, Tel-Avi-i koncertje foglal helyet, vagyis haza pályán láthatjuk a zenekart, ami mindenképp jót tesz a fellépésnek. Érthető módon a hangulat az első pillanattól az utolsóig a tetőfokon van, a közönség együtt énekel és táncol Kobiékkal, akiken látszik is az elégedettség, és bizony még némi ünnepi hangulat is felfedezhető a csillogó fekete szemekben. A hazai helyszínnek köszönhetően itt van velük a hatodik tagnak számító Shlomit Levi énekesnő, de a népi hangszeres részeket is hús-vér előadók szolgáltatják. A dalok persze a banda teljes munkásságát felölelik, régi nótáktól kezdve a legújabbakig előkapnak mindent, sőt, a majdnem kétórás koncerten még különleges vendégek is felbukkannak, emelendő az esemény különlegességét.

megjelenés:
2011
kiadó:
Century Media
Neked hogy tetszik?
( 7 Szavazat )

Felbukkan például az a Yehuda Poliker, aki egy izraeli zenész, s akinek egyik dalából a csapat a nevét kölcsönözte. Ezen a bulin aztán persze el is játsszák ezt a bizonyos dalt az öreggel. Feltűnik még a zenekar jó barátja, az utóbbi időben munkatársa, Steven Wilson is, aki a The Beloved's Cry-t saját stílusában adja elő egy szál gitárral. Ami igazán váratlan, és talán meglepő lehet, hogy a vendégek között van a gitáros Yossi Sassi apja is, akivel Kobiék a Norra El Norrát adják elő, persze a közönség hathatós segítségével. A felvétel sztereóban és 5.1-ben is élvezhető (mivel épp arra járt, természetesen Wilson is belenyúlt pár dal keverésébe), a kép tiszta, egyszóval önfeledt élményben lehet része annak, aki végigdöngeti ezt a lemezt.

A második korong rejti a bónuszokat, úgy mint egy durván félórás dokumentumfilmet, ami afféle sztorizós film, tele érdekes adalékokkal a csapat történetét illetően. Aztán került még ide néhány extra dal a koncertről, amelyek között találunk többek között egy parádés és igen ötletes dobszólót is, érdemes megnézni. A zenekar eddigi három videóklipje mellett pedig helyet kapott még a kötelező fotós részleg is, ám ezeket is érdemes végiglesni, mert ezt is sikerült az izraelieknek eredetien megoldaniuk.

A koncert anyaga megtalálható audió formátumban is a harmadik lemezen, vagyis a CD-n, így téve teljessé ezt a remek kiadványt. Mivel a csapat idén ismételten ellátogat hazánkba, ez a pakk megfelelő bemelegítés lehet mindenki számára, akit hozzám hasonlóan megfogott ez a csodálatos zene.

Az Orphaned Land december 7-én ismét Budapesten koncertezik a Concerto szervezésében a Club 202-ben.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Valentin Szilvia 2011-11-15 13:46
Idézet - Gérnyi Tamás:
Az csak nekem tűnt fel, hogy a borító ötlet nagyon durva lenyúlása a legutóbbi Backyard Babies album front képének?!

http://www.shockmagazin.hu/portal/cd-kritika/backyard-babies-backyard-babies


Marhaság :) Akkor már inkább a BB borító nyúlta a világ egyik leghíresebb fotóját ;)
http://www.worldsfamousphotos.com/index.php/2008/01/21/lunch-atop-a-skyscraper-1932/
Idézet
 
 
#1 Gérnyi Tamás 2011-11-15 09:40
Az csak nekem tűnt fel, hogy a borító ötlet nagyon durva lenyúlása a legutóbbi Backyard Babies album front képének?!

http://www.shockmagazin.hu/portal/cd-kritika/backyard-babies-backyard-babies
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.