Shock!

június 30.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

The Dethroners: Excerpts

A remélhetőleg idén valóban megjelenő következő anyag (koncepciójához a Madách-féle Az ember tragédiája adja az alapot) kétszámos beharangozója ez a Trónfosztóktól. Ugrásszerű a fejlődés a The Art Of Dethronement név alatt megjelent régebbi kiadványokhoz képest is! Nem egyértelműen gótikus a stílus ma már, noha ilyesmi jegyeket is visel magán az itt szereplő két tétel.

Dallamos, jó dúsan meghangszerelt és progresszív vonásoktól sem mentes muzsika szól a mini CD-n, ha pár szóban kellene összegeznem a hallottakat. A My Dying Bride elborultsága ugyanúgy érzékelhető itt-ott (már csak a hegedű használata miatt is), mint ahogy az egyes beindulós részek gitár-billentyű összjátéka miatt érdekes módon a hazai Nemesis is eszembe jutott. Ez nyilván puszta véletlen, de nekem tetszik a dolog...

Az első szám, az Egypt: Ceasing Permanence értelemszerűen az egyiptomi szín eseményeit eleveníti fel és a benne megbúvó néhány keleties téma szintén "dobja magát". A Rome: Erroneous Beliefnek egy rövidített változata került fel erre az anyagra és bízom benne, hogy a teljes verzió még inkább ki lesz hegyezve a refrénre, mert azt nagyon elkapták itt!

A dobmunka amúgy továbbra is védjegyszerűen átgondolt és komplex, a legnagyobb előrelépés pedig az énekdallamok illetve vokálozás terén történt, ami újabb bíztató előjel a lemezre nézve!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.