Shock!

október 23.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

The Dethroners: Excerpts

A remélhetőleg idén valóban megjelenő következő anyag (koncepciójához a Madách-féle Az ember tragédiája adja az alapot) kétszámos beharangozója ez a Trónfosztóktól. Ugrásszerű a fejlődés a The Art Of Dethronement név alatt megjelent régebbi kiadványokhoz képest is! Nem egyértelműen gótikus a stílus ma már, noha ilyesmi jegyeket is visel magán az itt szereplő két tétel.

Dallamos, jó dúsan meghangszerelt és progresszív vonásoktól sem mentes muzsika szól a mini CD-n, ha pár szóban kellene összegeznem a hallottakat. A My Dying Bride elborultsága ugyanúgy érzékelhető itt-ott (már csak a hegedű használata miatt is), mint ahogy az egyes beindulós részek gitár-billentyű összjátéka miatt érdekes módon a hazai Nemesis is eszembe jutott. Ez nyilván puszta véletlen, de nekem tetszik a dolog...

Az első szám, az Egypt: Ceasing Permanence értelemszerűen az egyiptomi szín eseményeit eleveníti fel és a benne megbúvó néhány keleties téma szintén "dobja magát". A Rome: Erroneous Beliefnek egy rövidített változata került fel erre az anyagra és bízom benne, hogy a teljes verzió még inkább ki lesz hegyezve a refrénre, mert azt nagyon elkapták itt!

A dobmunka amúgy továbbra is védjegyszerűen átgondolt és komplex, a legnagyobb előrelépés pedig az énekdallamok illetve vokálozás terén történt, ami újabb bíztató előjel a lemezre nézve!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.