Shock!

január 28.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pertness: 1999

Az Élénkség avagy Hetykeség (kinek hogy tetszik - érdekes név egy metal zenekarnak, annyi szent...) legutóbbi felvételét a Crystal Ball sleppjéhez tartozó srácok egyike nyomta a kezembe az E-ben a buli előtt. Ő volt maga Tom, a szintén svájci Pertness gitárosa.

Valódi címe nincs az anyagnak, jobb híján maradtam a megjelenés événél. Egyébként abban se vagyok biztos, demónak szánták-e ezt a CD-t az arcok vagy valami másnak, de a lényeg úgyis az, hogy hírt adhatunk róla. Az egyébként kimondottan igényes és részletes német nyelvű biográfia szerint ez a Pertness negyedik próbálkozása, ide számítva egy svájci válogatássorozat második darabján hallható két nótájukat is. Pusztán a zenét "kóstolgatva" az volt az első benyomásom, hogy ez valami szabadidő-project lehet, ám ennek ellentmond a tény, hogy játszott már a négyes olyan nagynevű zenekarok előtt, mint a Metal Church, a Pink Cream 69, az U.D.O., a Gamma Ray, a Saxon, a Savatage stb.

A muzsika amúgy semmiben nem hasonlít a fentiekéhez. Meglehetősen egyszerű körülmények között felvett, zeneileg és szövegileg sem éppen komplikált heavy speed metalról van szó a Running Wild, Grave Digger modorában, szerény énekhanggal. 29 év körüliek a tagok, és ilyen korban sok zenész már jóval előbbre tartott ennél, gondoljunk csak a Crystal Ballra, hogy Svájcnál maradjunk... A 80-as években lehetett efféle demókkal tele az európai színtér.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.