Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Flashback: Part I.

Ígéretes, bíztató anyag két testvérpár (Szabó Árpád - ének, Szabó László - ének, gitár, Fehérvári Zoltán - basszus, Fehérvári Tamás - dob) alkotta Flashbacktől, akik a felvétel elkészülte óta egy másik gityóst is bevettek.

A csapat 1998-ban alakult, ez a hat tételből (plusz multimédia track!) álló dolgozat egy évvel később került rögzítésre. Koncerten még nem volt szerencsém hozzájuk - a CD többszöri meghallgatása után sajnálom is a dolgot. Élőben olyan kedvenceiktől tűznek műsorra feldolgozásokat a srácok, mint a Soulfly, a Machine Head vagy a Fear Factory. Az itt szereplő saját dalaikon azonban legfeljebb Robb Flynnék hatása figyelhető meg a fentiek közül és az se mindig meghatározó. A nyitó Nem érted... pl. olyasmi szerintem, mint a mostani svéd thrash/heavy metal vonal és a Machine Heades megoldások elegye, csak némileg fellazítva. Az ének itt jellegzetesen (de nem zavaróan) magyaros: reszelős, kicsit kántáló, de igazi dallamokra is képes hang uralja a terepet, a refrénben kétszólamú vokálokat is hallani.

A szellősebb Hanyatlás nótától kezdve aztán még hangsúlyosabbá válnak az énekdallamok, ami kimondottan a demó előnyére válik. Zeneileg továbbra is az In Flames-szerű illetve groove-os témák váltakozására épít a Flashback, a Lázban indítása különösen tetszik, ám összességében nekem az anyag második fele halványabbnak tűnik. A záró Minek? Hammerfallt (!) idéző kezdőriffje és néhol fölöslegesen szabad szájú szövege enyhe fejcsóválásra is késztetett. Nem a legszerencsésebb befejezés, viszont az előzőleg leírtak miatt egyértelműen pozitív irányba billen a mérleg nyelve. Ideális hangzás, magabiztos hangszerkezelés; legközelebb a szövegeket kellene majd valamelyest kifésülni és érettebb dalokat is várok. Miután a CD valamiért csak idén jutott el hozzánk, valószínűleg nincs is már messze a Flashback következő anyaga.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.