Shock!

június 18.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Zuhatag: Mindentfelőrlő

Egy basszusgitáros/énekes, egy gitáros és egy dobos - ebben az összeállításban dolgozik a fegyverneki Zuhatag, a Mindentfelőrlő pedig az aktuális anyaguk. Egyébiránt a játékidő és a felvétel minősége (Denevér stúdió!) alapján nyugodtan beszélhetünk teljes albumról. A tíz nóta egy-egy tömör, de velős rock'n'roll igazság, valódi életérzés; kit érdekelnek a bonyolult virgák és szóvirágok, ha az a pár akkord és mondat igazán a helyén van!..
megjelenés:
2002
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

Akinek nincs más szándéka, mint egyszerű, közérthető, de nem vulgáris módon megosztani minden örömét és bánatát másokkal (úgy tűnik, ott Szolnok felé is a gondokból van több...), méghozzá ilyen keményebb gitárzenében, mindig bizalommal fordulhat ehhez a stílushoz. Ráadásul élőben is egyből működhet a dolog, mindegy, hogy a punkosan gyors (Biztos, hogy az ördög, Az utolsó) vagy a groove-osabb (Mindentfelőrlő, Ugyanaz a kör, Te vagy az élet) oldaláról közelítik meg a témát és persze vannak húzós középtempók (Adj erőt, Nem véletlen, Valamiben hinni), meg lassú sulykolások is (Olyan, mint én, A lényeg).

Egyelten komoly aggodalmam van csupán a Zuhataggal kapcsolatban: a fenti receptet az utóbbi néhány év során idehaza már sikerre vitte egy hasonlóan hármas felállású csapat. Remélhetőleg a közönség ad még esélyt a fiatal fegyverneki srácoknak, mert egyébként oké, amit csinálnak. A másik banda nevét pedig le se merem írni...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.