Shock!

július 07.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Valor: The Nameless One

Ezt a CD-t is az Eat Metalos Gregtől kaptam, ő amolyan demo-féleségnek nevezte, de szerintem nyugodtan szerepelhet az albumok között, elvégre egy rendes kiadó égisze alatt jelent meg - egyelőre csak 500 példányban. Természetesen görög a banda és természetesen igaz metalt játszanak és ez a 4 nóta + outro eddigi munkájuk gyümölcse.

megjelenés:
2004
kiadó:
Eat Metal
pontszám:
6,6 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Nem sok, mondhatnánk, de ha hozzátesszük, hogy egy éve sincsenek még együtt, akkor ez egy tisztességes bemutatkozó anyagnak tekinthető. Mindenképpen jobb, mintha 15 nótás anyaggal fárasztanának minket, főleg, mert ez a 4 dal sem egy óriási durranás. Persze nem rossz, amit összehoztak a srácok és a nem éppen hangfalszaggató hangzás sem probléma, a bájosan amatőr borítógrafika pedig kifejezetten tetszik, mégis, sehol egy izgalmas pillanat, egy valóban figyelemfelkeltő megnyilvánulás. Ez itt műkedvelők időtöltése: az énekes viszonylag korrekt dolgokat hoz nem túl különleges hangján, pontosak a zenészek, alapvetően minden a helyén van, a nóták felépítése és a szövegek is kellően követik a papírformát, de nem látom azt a pluszt, ami arra ösztönözné a hallgatót, hogy a kismillió új banda közül pont a Valorra figyeljen jobban oda és nem a másikra vagy a harmadikra.

Persze mindez csak kukacoskodás, hiszen ez a demo EP egyelőre bevallottan nem kívánja megváltani a világot és később még bármi lehet a bandából, mert ugye az alapok megvannak. Ha élőben gyilkos formát nyújt a banda (ezt el tudom képzelni, ugyanis a Helstar előtt játszottak Görögországban idén novemberben és azért ahhoz nyilván fel kell kötni a gatyát), akkor Athén metalosai körében már rég népszerűek, és idővel eljut a hírük Olasz- és Németországba is. Ha pedig Greg sikeresen építi magyar kapcsolatait, talán még itthon is megtekinthetjük egyszer a Valort (simán el tudnám őket képzelni egy olyan fesztiválon, mint amilyen a Forr-A-Dalom metal orgia volt legutóbb). Megérdemelnék, mert semmivel sem rosszabbak, mint a hasonszőrű magyar bandák.

Sajnos ezen sorok írásakor valamiért nem lehet letölteni a két próbatermi felvételt a csapat honlapjáról, amelyek bepillantást engednének abba, hogyan is nyomják élőben. Mindenesetre majd még próbálkozom és ezt javaslom mindenkinek, aki érdeklődik az új true metal zenekarok iránt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.