Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Unleashed: Hell's Unleashed

Újra támad a minimalizmusáról ismert svéd death metal fogat! A '97-es Warrior album óta eltelt évek, úgy látszik, elég időt adtak Johnny Hedlundéknak a teljes feltöltődésre, mert a Hell's Unleashed képében megint igen életerős dalgyűjteménnyel jelentkeztek, nem szólva a Wackenben látott csoda energikus bulijukról!

megjelenés:
2002
kiadó:
Century Media / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Ne várjon senki szuperokos fordulatokat, trükkös megoldásokat, itt a kíméletlen, nyers erő a meghatározó. Ennek szellemében az album egy lassabb agyszaggatással (Don't Want To Be Born) indul, amelyben felsejlik ugyan a Kreator kísérletezős Outcast-Endorama korszaka, a jellegzetes Unleashed hangzást azonban nem éri csorba. A címadó szám és a Demoneater aztán jól felpörgeti a tempót. A pofonegyszerű dalfelépítéseken kívül Johnny rekedt üvöltése a csapat másik jellegzetessége. Szövegei sem szorulnak különösebb magyarázatra: a Hell's Unleashed nótában ismét hitet tesz a zenekar és a műfaj mellett, a Mrs. Ministert nyilván egyik "kedvenc" politikusához írta, aztán vannak további odamondogatós (We'll Come For You, Your Head Is Mine), illetve magasztos, történelmi vonatkozású témák (Fly Raven Fly, Burnt Alive) is. Érdekesség lehetne még a Death Metalra keresztelt tétel, amely nem más, mint a csapat tisztelgése a Venom Black Metal című klasszikusa előtt, ám ez sajnos csak a promo CD-n hallható, a végleges változatról jogi problémák miatt lemaradt.

Nem minden dal maximális teljesítmény, becsúszott egy-két szürkébb nóta a bő negyvenöt percnyi anyagba, de így is tisztességes munkát végeztek Johnnyék, akik nélkül nem akármilyen színfolttal lenne szegényebb a durva zenék palettája.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.