Shock!

március 30.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Thunderstone: The Burning

Ez az anyag nem rossz, hisz nincs különösebb gyengéje. Hallhatunk dinamikus gitárokat, király melódiák egész halmait, csembalósan csengedező billentyűket, s mindehhez erőteljes, karcos énekhang társul. Kell-e egyéb az egyszeri rajongónak? Persze a Thunderstone sem váltja meg a világot - de jobbítja ezzel a profi, kellemes albummal, és ez szerintem már okot adhat az elégedettségre.

megjelenés:
2004
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Akadnak kapkodósan teperő, virgázósan speed darabok, afféle Strato-Sonata Arctica beütéssel, mint a Break the Emotions, a Side by Side vagy a zárótételként felnyomott Evil Within. A nyugisabb, váliummal kezelt példányok (pl. Mirror Never Lies, Forth into the Black) szerencsére némi szusszanáshoz juttatják a hallgatót. A vérbő sodrású Tin Star Man szövegében többször elhangzó "electric eye" valahonnét ismerős ugyan, de annyi baj legyen. Hol van az megírva, hogy csak egyetlen embernek (bocs, istennek!) lehet efféle mechanikusan génkezelt testrésze?...

Van ám ballada is! Ki gondolná?... A Sea of Sorrow ráadásul egy zongorakísérettel, szimfonikus zengedezéssel, gitárszólóval megtámogatott, igazán érzelmes, remekül felénekelt szerzemény. Ritka jól eltalált érzelmeskedés. Elhagyott szerelmeseknek minima egy zacsi orrkendő ajánlott mellé. Az ének különösképp topon van náluk. Sokat érően ráspolyos, gyémántreszelékes hangszálak. Kifogástalan sound, a gitárok épp kellő mértékben zordonmorcak.

Egységes, minőségi darab. Nincs rajta túl sok extra (rendezői kommentár, kimaradt jelenet, alternatív befejezés, stb.), ami viszont rajta van, az tökéletes, céltudatos, profi.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.