Shock!

november 13.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

The Joystix: So Low City

Bár ez az anyag már jó néhány hónapja megjelent, komoly hiba lenne elmenni a legjobb punk hatású magyar rock'n' roll banda ezévi kiadványa mellett. Szöszöék előző lemezükkel, a roppant sokszínűre és kerekre sikerült And Joystix For All-lal bizonyították, hogy a náluk alapnak számító aranyos, Ramones-os témák, meg a Wildhearts/Backyard/Hellacopters vonal jegyében született húzós rock'n'rollok mellett ugyanúgy magukénak érzik a súlyosabb, agyasabb, Warrior Soul-os hangulatokat is.

megjelenés:
2010
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

Ráadásul Szöszönek hihetetlen érzéke van ahhoz, hogy emlékezetes dalokat formáljon, úgyhogy nálam abszolút tarolt az előző anyag.

Közben volt némi váltás is a felállásban, Szöszö mellett szerencsére maradt a műfajban ritkaságnak számító precizitással és erővel ütő Jimmy a dobok mögött, ráadásul a két gitárnak köszönhetően minden korábbinál meggyőzőbben dörrentek meg a dalok élőben. Külön öröm, hogy mostanra Greff Andris is rájött a hosszú bőrkabát nélküli gitározás előnyeire.

Az új anyagot hallgatva elsőre úgy tűnt, hogy egyszerűbb, lényegretörőbb lett a Joystix zenéje, de azért valójában most is ott van az a fifikás játékosság, ami mindig is jellemezte őket. Az EP-t a Bombs Away-jel indítják, ami egy gyors, jópofa atomtámadás. A Behind Closed Doors verzéiben még picit érződik a korábbi, jófajta Warrior Soul hatás, ám a refrén már igazi Joystix. Majd Warpath címmel hoznak egy kis súlyosságot az EP közepére, de szerencsére itt is beérkezik a kellő fogósság a „'cause you started a war.." résszel. Végül pedig a két kedvencemmel, a dúdolható riffel ellátott Written In Waterrel és a szövegében is ütős címadóval mutatják meg, hogyan kell abszolút tuti számokat nyomni ebben a műfajban.

Ösztönös, de cseppet sem összecsapott EP, aminek hallatán ismét egyértelmű lett számomra, hogy Szöszö simán adhatna órákat Ginger professzor, valamint a Dregen/Nicke Borg oktatói páros mellett a rock'n'roll dalírás szabadegyetemén.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.