Shock!

február 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Suidakra: Signs For The Fallen

Emlékszem, annak idején ódákat zengedeztem a Suidakra The Arcanum albumáról, holott ez a muzsika a legkeményebb kategóriába tartozik, amit én egyáltalán hallgatni szoktam. Ez az úgynevezett dallamos black/death vonal, amelyet a fent említett négyes remekül képvisel. A teperős, agyalapig ható dörgedelmeket vegyítik dallamos szösszenetekkel.

megjelenés:
2003
kiadó:
Century Media / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

Nos, ami a nyitó Revenantot illeti, bizony alaposan megzúzza az agyunkat. Nem mintha a további felvonások lágy balzsammal kenegetnék a lelkünket - kivéve röpke pillanatokat, mint a Threnody mesés líráját, vagy a The Ember Deid akusztikus pilinckáját. Az első olyan nóta, mely cseppnyit enged a szilaj betonkeménységből, a When Eternity Echoes, de ez is csupán két perc erejéig tart, majd tüstént áttérünk a címadó nótára. A Signs for the Fallen szintén fülközelibbre sikerült, mint az album első részén végigszáguldó döghalál. Kifejezetten barátságos szerzemény ebben a mezőnyben! A Dimorphic ölég elvontkán indul, de aztán észbe kapnak a srácok és megtalálják a húrokat, haha!

Az igen "épületes" nevű Arkadius koma ismét vért köp, habzó szájjal bömböl, majd gondol egyet, tisztán is énekel pár sort... A Bound in Changes nem kevesebb, mint kilenc percen át nyúzza-húzza az idegvégződéseinket és igazán mindent felvonultat, ami zeneileg lehetséges ebben a környezetben. Változatos, finom falat minden ínyencnek. Egy kicsit még szokni, hallgatgatni kell - de épp ezért jó.

A Suidakra abszolút korszerű, összetett zenét nyomat. Látom, együtt turnéznak a Soilwork társulatával. Tökéletes párosítás.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.