Shock!

január 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sinergy: Beware The Heavens

Hát, lehet, hogy néhányan lesznek, akiknek nem tetszik majd a véleményem, de szerintem - patinás névsor ide vagy oda - a Beware The Heavens egy meglehetősen felejthető produkció. Pedig a mikrofonnál Kimberly Goss énekesnő tevékenykedik, továbbá itt van gitáron Alexi Laiho is a Childen Of Bodomból meg Jesper Strömblad az In Flamesből, a basszust pedig a Mercyful Fate-es, Witchery-s, stb... Sharlee D'Angelo döngeti. A dobos kilétéről nincs információm.

megjelenés:
1999
kiadó:
Nuclear Blast / MusiCDome
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Szóval papírforma szerint ez akár egy vaddisznó album is lehetne - ámde mégsem az. Meglehetősen fáratag és izgalommentes, retro-ízű heavy metal hallható itt női énekkel, minden különösebb érdekesség nélkül. A cucc mondjuk jól szól, meg a gitárszólók sem rosszak, de ez önmagában még kevés. Sokkal izgalmasabb, összetettebb, tempóváltásokban gazdagabb zenét vártam (már csak a Childen Of Bodom és az In Flames miatt is), és hát Kimberly hangja sem döntötte rám a plafont. Nem, nem énekel rosszul a csaj, de az ilyen típusú heavy metalhoz ennél sokkal dinamikusabb, erőteljesebb orgánum illene. Mondjuk az Ancient-ben, háttérénekléshez teljesen oké volt ez a teljesítmény, viszont ide azért kevés. Plö a Nightwish-es Tarja szerintem porig alázza Kimberlyt. A zene igazából ott sem valami bonyolult, de az élettel teli, erőteljes énekes teljesítmény miatt mégis ezerszer izgalmasabb a végeredmény, mint itt. Ez van.

Persze a korrekt produkció miatt a Sinergy-t is el lehet hallgatni. Tulajdonképpen rossznak nem is nevezném a Beware...-t, inkább csak kicsit feleslegesnek. Ha 3 évvel ezelőtt jött volna ki a lemez, az anti-metal hullám közepén, akkor lehet, hogy lepetézek a döbbenettől; de így csak mérsékelten tudok lelkesedni. Ha nem tudod hová tenni a pénzed, azért próbálkozhatsz - de ha nincs meg a polcodon a Nightwish mindkét albuma, akkor inkább azokba invesztálj!

 

Hozzászólások 

 
#1 convar 2011-10-05 15:02
Sztem meg az egyik legjobb heavy album.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.