Shock!

augusztus 15.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sencirow: Perception Of Fear

Négy tagot számláló germán banda bemutatkozó anyagáról van szó, akik eleddig mindössze azzal dicsekedhetnek, hogy Nico (?!) McBrainnek mennyire tetszett az anyaguk, amikor egy ízben véletlenül meghallotta. Hm...

megjelenés:
2006
kiadó:
AFM / HMP
pontszám:
5,8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A zenekar 1996 óta létezik és... nos. Igen, ilyenkor merül fel a jogos kérdés: vajh mi a bús ördögpatát műveltek tíz esztendőn keresztül? Készítettek ugyan pár promo CD-t, de szerintem ők sem gondolták, hogy ezzel majd mennybe mennek. Albumuk - az ismertető szerint - a Morgana Lefay-stílust képviseli, ami számomra azért tuti nyerő, mert nem hallgatom az imént említett csapatot. Következkésképp megerősíteni sem, megcáfolni sem tudom ezen állítást.

Ami elsőre beugrik a gyorsacska, szikáran és feszesen megszólaló nóták hallatán, az néhány német banda. Egy kis Grave Digger, csipetnyi Rage... Ami azonban a Sencirow tíz szerzeményét nótáját illeti - az említett bagázsokkal ellentétben -, ők nem igazán gyártják kartonszám a barátságos dallamokat. Sikálnak, tepernek ugyan, de hiába próbálom beleélni magamat. Szó sincs róla, hogy kín lenne hallgatni a lemezt, a Fear vagy a The Storm című nóták például kifejezetten élvezetesre sikeredtek, valamint a részben melankolikus-elszállós Keeper of Souls-ban is rejlik fantázia. Az átlagosnál dallamorientáltabbra vették a Wargames-t, ami hasznára van ugyan az összképnek, de a dal még így is uncsi. Ahhoz, hogy kiemelkedjenek az arctalan masszából, több dög, erősebb nótagyűjtemény kellene.

Amennyiben a Perception of Fear tíz évnyi munka gyümölcse, azt javallom, bátran adják fel a harcot, mert egy igazán bivaly cucc összehozásához legalább harminc évre lenne szükségük... Az irányzék nem rossz, de a színvonal számomra eléggé egysíkú és ötlettelen.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.