Shock!

július 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sarpanitum: Despoilment Of Origin

Szabályosan ódákat zeng az infólap a birminghami Sarpanitum bemutatkozó anyagáról, mely idén február végén látott napvilágot, sőt, a húszas éveik elejét taposó srácokat a Kerrang! egyenesen a brit underground új királyainak nevezte. Hát nem tudom, én meglehetősen átlagosnak tartom a lemezt.

megjelenés:
2007
kiadó:
Galactic
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Szélvész death metal hallható a brit srácoktól 35 percben, csak néhol van egy kis doomos lassulás, némi billentyűs szőnyegezés, amit persze rövid időn belül felvált a pusztítás. Ezerszer hallott, lerágott riffek, szakadatlanul pörgő duplázó és elég erőtlen hörgés hallható a lemezen; egyedül a gitárszólók tetszetősek, kár, hogy nincs belőlük túl sok. A hangzás is inkább elmegy kategória, nem vészes, bár kissé kásás. Helyenként némi black metal is van a dalokban, illetve károgás is társul Andy Techakosit dörmögése mellé itt-ott, de attól még egyik nótától sem mentem a falnak.

A lemez egyébként a sumér, akkád, babilóniai civilizáció örökségéből merít, a szövegek mitológiai témákat dolgoznak fel, tehát legalább ezen a téren sikerült egy picit mást csinálni. Semmi emlékezetes, semmi figyelemreméltó, semmi kiemelkedő. Átlag.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.