Shock!

szeptember 17.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Sarpanitum: Despoilment Of Origin

Szabályosan ódákat zeng az infólap a birminghami Sarpanitum bemutatkozó anyagáról, mely idén február végén látott napvilágot, sőt, a húszas éveik elejét taposó srácokat a Kerrang! egyenesen a brit underground új királyainak nevezte. Hát nem tudom, én meglehetősen átlagosnak tartom a lemezt.

megjelenés:
2007
kiadó:
Galactic
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Szélvész death metal hallható a brit srácoktól 35 percben, csak néhol van egy kis doomos lassulás, némi billentyűs szőnyegezés, amit persze rövid időn belül felvált a pusztítás. Ezerszer hallott, lerágott riffek, szakadatlanul pörgő duplázó és elég erőtlen hörgés hallható a lemezen; egyedül a gitárszólók tetszetősek, kár, hogy nincs belőlük túl sok. A hangzás is inkább elmegy kategória, nem vészes, bár kissé kásás. Helyenként némi black metal is van a dalokban, illetve károgás is társul Andy Techakosit dörmögése mellé itt-ott, de attól még egyik nótától sem mentem a falnak.

A lemez egyébként a sumér, akkád, babilóniai civilizáció örökségéből merít, a szövegek mitológiai témákat dolgoznak fel, tehát legalább ezen a téren sikerült egy picit mást csinálni. Semmi emlékezetes, semmi figyelemreméltó, semmi kiemelkedő. Átlag.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.