Shock!

február 17.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sarpanitum: Despoilment Of Origin

Szabályosan ódákat zeng az infólap a birminghami Sarpanitum bemutatkozó anyagáról, mely idén február végén látott napvilágot, sőt, a húszas éveik elejét taposó srácokat a Kerrang! egyenesen a brit underground új királyainak nevezte. Hát nem tudom, én meglehetősen átlagosnak tartom a lemezt.

megjelenés:
2007
kiadó:
Galactic
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Szélvész death metal hallható a brit srácoktól 35 percben, csak néhol van egy kis doomos lassulás, némi billentyűs szőnyegezés, amit persze rövid időn belül felvált a pusztítás. Ezerszer hallott, lerágott riffek, szakadatlanul pörgő duplázó és elég erőtlen hörgés hallható a lemezen; egyedül a gitárszólók tetszetősek, kár, hogy nincs belőlük túl sok. A hangzás is inkább elmegy kategória, nem vészes, bár kissé kásás. Helyenként némi black metal is van a dalokban, illetve károgás is társul Andy Techakosit dörmögése mellé itt-ott, de attól még egyik nótától sem mentem a falnak.

A lemez egyébként a sumér, akkád, babilóniai civilizáció örökségéből merít, a szövegek mitológiai témákat dolgoznak fel, tehát legalább ezen a téren sikerült egy picit mást csinálni. Semmi emlékezetes, semmi figyelemreméltó, semmi kiemelkedő. Átlag.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.