Shock!

január 20.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sarpanitum: Despoilment Of Origin

Szabályosan ódákat zeng az infólap a birminghami Sarpanitum bemutatkozó anyagáról, mely idén február végén látott napvilágot, sőt, a húszas éveik elejét taposó srácokat a Kerrang! egyenesen a brit underground új királyainak nevezte. Hát nem tudom, én meglehetősen átlagosnak tartom a lemezt.

megjelenés:
2007
kiadó:
Galactic
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Szélvész death metal hallható a brit srácoktól 35 percben, csak néhol van egy kis doomos lassulás, némi billentyűs szőnyegezés, amit persze rövid időn belül felvált a pusztítás. Ezerszer hallott, lerágott riffek, szakadatlanul pörgő duplázó és elég erőtlen hörgés hallható a lemezen; egyedül a gitárszólók tetszetősek, kár, hogy nincs belőlük túl sok. A hangzás is inkább elmegy kategória, nem vészes, bár kissé kásás. Helyenként némi black metal is van a dalokban, illetve károgás is társul Andy Techakosit dörmögése mellé itt-ott, de attól még egyik nótától sem mentem a falnak.

A lemez egyébként a sumér, akkád, babilóniai civilizáció örökségéből merít, a szövegek mitológiai témákat dolgoznak fel, tehát legalább ezen a téren sikerült egy picit mást csinálni. Semmi emlékezetes, semmi figyelemreméltó, semmi kiemelkedő. Átlag.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.