Shock!

augusztus 15.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Saidian: For Those Who Walk The Path Forlorn

Germán csapat bemutatkozó anyagával van dolgunk. Az ötösfogat igencsak melodikus nótákat pakolt a korongra. Az intro után felcsendülő Burn down the Night tüstént bepillantást enged mindabba, ami a balszerencsés hallgatóra vár. Nulla eredetiség, klisé hegyek mind zeneileg, mind szövegileg.

megjelenés:
2005
kiadó:
AOR Heaven / GerMusica Promotion
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Amit pedig az inkább vékonyka és kellemetlen, mintsem erőteljes orgánummal rendelkező Markus Engelfried énekes a sikoltozások terén rendez, az egyenesen hajmeresztő. Neoklasszikus zöngeményekkel megtűzdelt iszkolás, némi bemutató a hangszeren ügyködő művészek szólóra termettségéből. Félreértés ne essék: a dalnok keserves vonyításai nélkül egészen tűrhető lenne a motyó. Vagy ha legalább nem azt zengedezné, hogy burn down the night, fight to survive, meg hogy reach for the sky... Jaj. Jaj. Ez így együtt kicsit sok.

Sajnos a visszafogottabb nóták (pl. Lonely Nights, Heart of Stone) sem kecsegtetnek sokkal több mámoros pillanattal - noha némileg elviselhetőbbek, mint a kezdés... Tán bennem van a hiba, de a Silent Killer újfent idegenkedést vált ki belőlem. Hiába jön le belőle annyi dallam, amennyivel tengereket lehetne feltölteni, mégis klisésnek érzem. És hiába hasonlítgatja őket az ismertető akár az Edguyhoz, akár a Royal Hunthoz, ez még önmagában édeskevés. A középszerű felhozatalban szerepel még az aránylag jól eltalált, energikus Cry in the Rain, valamint az érdektelenség határait feszegető többi nóta, melyekről közülem senkinek sincs kedve irkálni.

Valaki emberbarátiból szólhatna a legényeknek, hogy a borítón vonagló, csaknem-pucér nőci még nem garancia egy album sikerére. Nem ártana legalább egy icipici eredetiséggel szolgálni - vagy ha ez nem megy, hát írjanak bivaly nótákat. Esetleg keressenek jobb frontembert. Mert ez így oly uncsi és (jóindulattal) átlagos, mint egy mélán kérődző szürkemarha.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.