Shock!

május 16.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Puissance: Grace Of God

A promo szerint neoklasszikus indusztriál muzsikát rejt a Puissance idei lemeze, mely az 1993-as megalakulást követően már hetedik a sorban. Hogy ez a definíció pontosan mit kellene, hogy lefedjen, azt nem tudom, mindenesetre nagyon sötét, komor, pesszimista az itt hallható muzsika.

megjelenés:
2007
kiadó:
Equilibrium Music
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Maximálisan illeszkedik a mondanivalóhoz, hiszen a svéd duó a világ jelenlegi állására szeretne rávilágítani, a Puissance a modern nyugati berendezkedést kritizálja, mindenféle politikai állásfoglalás nélkül. Olyannyira előtérbe került a mondanivaló, hogy a zenekar honlapján is főleg az ideológiával, a mondanivalóval foglalkozik, a zenéről viszonylag kevés az információ.

Borzasztó nyomasztó, jelentős filmzenei hatásokat is mutató dalok hallhatóak a lemezen, melyek többnyire vonósokra, dobra és billentyűre épülnek, kevés helyen hallható csak gitár. Az énektémák legtöbbje is kimerül kissé gótos, szomorkás kántálásban, illetve némi kis kórus felvonultatásában, de a muzsikához maximálisan illik is ez.

Rengeteg pop-elem is található a zenében egyébként, meg komolyzene, nem véletlen, hogy a tagok hivatkoznak is Wagnerre. Picit olyasmi az egész, mint egy gótos Savior Machine, illetve Dan Rock Darkstar projectje is elég erősen hathatott a svédekre! Meg a Pink Floyd, a Katatonia is persze. A hatos Conspiracyben a legerősebb a Darkstar hatás, sok effektezett zaj meg kiáltozás hallható benne. Hallgatása közben tényleg szinte látni a világ pusztulását...

A kiadó szerint ez a lemezük a legdallamosabb, és az énektémák szintén itt kapták a legnagyobb teret; én ennek ellenére meglehetősen fullasztónak érzem, bár kétségtelen, hogy egyáltalán nem rossz. Épp csak speciális hangulat kell a hallgatásához.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.