Shock!

november 30.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Primal Fear: Angels Of Mercy - Live In Germany

primalfear_cHiánypótlónak semmiképpen sem nevezhető a Primal Fear új koncertlemeze, amely hét évvel követi az előző élő anyagot, a 2010-es Live In The USA-t. Ugyan ma már csak a legfanatikusabb rajongók vásárolnak ilyesmit, de tulajdonképpen simán indokolható az Angels in Black megjelenése, hiszen egyrészt a zenekar idén ünnepli huszadik születésnapját, másrészt pedig a 2010-es cucc megjelenése óta három nagylemezt is kiadtak, van tehát miből szemezgetniük. Nagy átfedés szerencsére nincs is a két anyag között, hiszen amellett, hogy az Angels Of Mercyn természetesen a 2010 utáni cuccok is elég hangsúlyosak, a diszkográfiát alkotó tizenegy lemezből nem különösebb kunszt összeállítani akár több ugyanolyan erős, egymástól azonban teljesen eltérő szettet sem.

megjelenés:
2017
kiadó:
Frontiers
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Mivel a csapat mindig is precíziós gépezetként működött, így aki látta már őket a színpadon, az tudja, hogy koncerten is lemezminőségben hozzák kissé szögletes, Judas Priest-alapú metaljukat, Ralf Scheepers pedig szintén hibátlanul sikoltja el az albumokról ismert énektémákat. Ebből következik, hogy ez a koncertanyag is leginkább olyan, mintha egy válogatást hallgatnál némi közönségzajjal meg konferanszokkal kiegészítve. Nincs különösebb koszosság vagy lazaság, a zenekar egész egyszerűen végigsikálja a számokat, pontosan úgy, ahogy azokat stúdióverzióban megismertük. Ralf hangja helyenként ugyan valamivel melegebb, természetesebb tónust üt meg, mint a lemezeken megszokott totál jéghideg, metsző sound, emellett azonban Mat Sinner háttérben dörmögő, az eddigiekhez képest jobban kiemelt vokáljai jelentenek csak némi eltérést a CD-khez képest. Pont utóbbiak miatt gondolom úgy, hogy sokat nem piszkáltak bele a felvételbe, ugyanis a kórusok kifejezetten természetesen szólnak, azaz nincsenek gyanúsan vastaggá ás bivallyá hízlalva.

A lemezre került, 2016 februárjában, Stuttgartban rögzített program egyébként minden igényt kielégítő, és ha párba állítod az amerikai cuccal, akkor tényleg a zenekar teljes pályafutását lefedi. Azt pedig kár is lenne megkérdőjelezni, hogy az Angels Of Mercy tele van kifejezetten erős és jó dalokkal. Ráadásul a DVD-verzió két tétellel hosszabb is, emellett egy rakás klip, a Chainbreaker Csehországban rögzített koncertfelvétele és egy, a turnét dokumentáló film is felkerült rá.

Ahogy a bevezetőben is írtam, nem kihagyhatatlan ez a kiadvány így sem, a Primal Fear-sor azonban nem lehet teljes nélküle.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 bluevoodoo 2017-07-24 12:28
Angels Of Mercy a cím, nem?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.