Shock!

július 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Platitude: Secrets Of Life

Néhány érdekes tudnivaló:
- a svéd srácok igazán fiatalok, 16 és 21 év közöttiek,
- a banda hét tagot számlál.

megjelenés:
2003
kiadó:
Scarlet
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az északi hetesfogat első albuma miatt igazán nincs okuk pironkodni a muzsikus ifjaknak. A gyors, dallamdús, klasszikus metal zenét tartalmazó album igényes, böcsülettel összerakott kiadvány. Ami első hallásra is feltűnik, az a finom, kidolgozott, jól csengő vokálok alkalmazása, valamint a két szólógitár mellett nyomuló két szinti ízléses, virtuóz közreműködése. Erik Blomkvist hangjában nem találok kifogásolnivalót. A zenei világ kellemes elegye a Sonata Arctica-féle stílusnak, illetve Malmsteen kidolgozott, virgás, színkavalkádos hangulatainak.

Három teperős, száguldozó nóta után lassítunk egy csöppet, megszólal a Memories lírai dallama, majd folytatjuk a loholást. Egészen a Raining Tears című darabig, mely szigorúbb, ugyanakkor progresszívebb hangvételével a váratlanság erejével hat ránk. Úgy tűnik, manapság a legtöbb banda hangsúlyt fektet arra, hogy megmutassa ebbéli kvalitásait is. Nem baj, a dal kellemes felüdülést jelent a tucatnyi szpídes-klasszikus szerzemény körében. Részben ezt a vonalat viszi tovább a címadó Secrets of Life, sőt, az album második fele is részben, noha időnként a kezdeti stílushoz térnek vissza a srácok.

Egy kezdő csapattól mindenképpen figyelemreméltó munka. Részben klasszikus, részben prog. hatásokkal tűzdelt, átgondolt és derekasan összebütykölt korong. Soha rosszabbat. Hajrá, svédek!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.