Shock!

május 16.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Peter And The Test Tube Babies: A Foot Full Of Bullets

Nem tudom, hány embernek ismerős ez a furcsa zenekarnév. Nos, azoknak, akik a nyolcvanas években a felfutó ágban lévő metalbandák mellett nyitottak voltak a dallamos punk-rock bandák világára (vagy esetleg eleve punkos beállítottságúak voltak), azoknak biztosan, és máris nosztalgiázva szedhetik elő a Plasmatics, UK Subs, Angelic Upstarts bakelitlemezeiket.

megjelenés:
2005
kiadó:
Locomotive Music / HMP
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Nos, felbukkant az említett zenei világ egy nagy túlélője (?), ám kérdés, hogy a mai gyorsfogyasztó világban, a két- háromlemezes gumipunk-bandák között van-e igény a régivágású punk rock'n'rollra? Ha meghallgatom ezt a lemezt, akkor a válaszom egy határozott igen. Sőt punkzenén nevelkedett harmincas-negyvenes korosztályú ismerőseim biztos örömmel fogadják majd. Nem öreges zene ez! Ez itt, kérem, a nyolcvanas évek punk-rockja, egyszerű, de fülbemászó dallamokkal, ahol az öreg csókák megmutatják, hogy mi is az a rock'n'roll...

Már a nyitó tétel (My Unlucky Day) is egy remek húzónóta, igaz, hogy a Nászinduló taktusaival indít, de az ezt követő oda-vissza kiabálós verzék bizony a régi jó kis punkslágereket idézik, a torzított gitáros szólóról nem is beszélve...
A Ye Olde Pub Rocker egy countrys nyitással (szájharmonika!) operáló igazi kocsmázós dal (a borítón a csapat is eléggé countrys szerelésben látható, kb. mintha a Manitou bocskora c. filmből léptek volna elő).

Sorjáznak itt egymás után a régi punk korszak szebb napjait megidéző dalok:a címadó tétel egy mogorvább, morgósabb darab, trappolósabb ritmusokkal, az ezt követő The Mistress-ben azonban igencsak beletekernek a srácok, a lírai kezdés után olyan gyors középrész jön, ami inkább a Ramones/Pistols/Subs gyorsulásaihoz mérhető. A Distorted View is igencsak a Subs munkásságára hajazó szerzemény jó sok fuckolós kiáltozással. A Still Love The Pub pedig egyszerűen egy király nóta, úgy ahogy van, tökös, laza, rákendról a javából, ha ezt egy itthoni koncerten bárki előadná, az tuti, hogy őrült pogózás venné kezdetét.

Nekem olyan ez az album, mint amikor egy régi kedves ismerőssel találkozik az ember, és egy sör mellett beszélgetnek egy jót. A múltkor nem pontoztam punk albumot, de most megteszem.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.