Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Obtest: Is Kartos I Karta

Elsőre nagyon szokatlan volt eme litván csapat zenéje - talán, mert anyanyelvükön énekelnek, és ez a szlávos hangulat megtévesztő. Aztán próbáltam minél nyitottabban végighallgatni, és bizony előbb-utóbb a cd-lejátszó gyakori vendége lett ez a korong.

megjelenés:
2005
kiadó:
Ledo Takas
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Primordial, Skyforger, Finntroll - talán ezek a hasonlatok ugranak be először, de mégis más ez a zene. Talán egy szóba sűrítve olyan ez a 9 dal, mint a Primordial Strom Before Calm albumáról a nyitónóta, a The Heretics Age. Ugyanaz a szélvészgyors, viharos erejű pagan/folk metal, brutális, kétlábgépes, gyomrozós alapokkal és dallamos, folkos beütésű gitártémákkal. Bár nem annyira komplex, mint az írek zenéje, voltaképpen egyszerű felépítésű, de nagyon eltalált, és ismétlem: elsöprő erejűek a dalok, mind egy jó kis energiabomba, nem is hosszú lére eresztve, pont megfelelő 3 és 5 perc közötti hosszúsággal.

A témák eléggé epikusak, csak néhány dalcímet kiragadva: Stormbringer, Victory, Thunderlord... Mellesleg az ének is egy elég erős, inkább dühös ordítás, mint ének, de ehhez a zenéhez ez illik. Egyedi zene ez, minden folk/pagan irányvonalat kedvelő, zeneszerető ember számára unikum.

Még annyit megemlítenék, hogy a lemez megszólalására sem lehet panasz, a borító hangulata pedig tökéletesen passzol az egész zenéhez.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.