Shock!

július 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meduza: Upon The World

A svéd bandára annak idején, 2000 körül a dán Intromental Management figyelt fel s vette őket pártfogásába. Ez a zenekar második piacra dobott anyaga. Működésük során (természetesen és törvényszerűen) változott a felállás, mostanság a billentyűsük új. Tudni érdemes - nem tehetek róla, de élvezettel böngészem az infók "szerény" és "elfogulatlan" közléseit -, hogy a bandában játszik A Világ Egyik Legjobb Gitárosa.

megjelenés:
2004
kiadó:
Massacre / HMP
pontszám:
5,5 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Mivel jobb fej emberek mind tudják, ki a világ második legjobb gitárosa, az első pedig feltételezhetően mégse Stefan Berg, legjobb esetben is marad a harmadik helyezés... Rajta kívül illik még térdre omolnunk az egyszerűen csak "powerhouse"-ként emlegetett, Apollo nevű dalnok előtt is. A neo-klasszikus heavy album producere ugyanaz a Mike Wead maradt, aki előzőleg is melózott velük és ismert névnek számít a szakmában.

Ami a gitárvirgákat illeti, bőven hallhatunk belőlük az albumon. A tempósan közlekedő Design for Life, vagy a későbbi Divina Comedia, illetve Upon the World tetszetős nóták. Ez az Apollo fickó lehet épp humanoidnak álcázott erőmű, de van a hangjában egyfajta fátyolosság, amitől nálam mégse fog isteni rangra emelkedni.

Számomra nincs sok izgalmas ezekben a nótákban. A Dream On, vagy a Can You Feel-féle lassan hömpölyöző, robusztus lassúságokban még kevés se. Az albumot záró In Death pedig kifejezetten gyászos és hullaszagú... Egy percig sem vitatom Berg nagyszerűségét, csak engem a villámujjú művészek attrakciói általában nem hoznak izgalomba. Nem csípem a gitárhősökre épített cuccokat, de a Meduza szerencsére nem viszi vészesen túlzásba a húrközpontúságot, ezáltal a mjuzik kevésbé vájt fülűek számára is bőséggel élvezhető.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.