Shock!

október 31.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lanfear: Another Golden Rage

Nemrégiben amiatt puffogtam, hogy míg a világ eszementül lohol az orra után, mi még ott tartunk, hogy egy-egy banda frissiben sült, ropogós korongja helyett kénytelenek vagyunk a régebbiekkel cöcmötölni. Nos, ezúttal nincs okom duzzogásra - itt az új Lanfear, amelyre már akkor is rém kíváncsi voltam, amikor az előzővel ápoltam le újra és újra az agyamat.

megjelenés:
2005
kiadó:
Massacre / HMP
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Újdonsággal aligha szolgálhatok, így megtörten bár, de ismét csak azt írhatom: ezek a német fickók igazán minőségit, agyasat és míveset alkotnak. Germanista jegyeket nagyítóval sem lelhetünk a muzsikájukban, amely finoman és módjával progos, egyébiránt pedig igazi power támadás. Tobias Althammer személyében kiváló, kifogástalan munkát végző énekessel büszkélkedhet a banda. Magas fekvésű, tisztán csengő hangját helyenként élvezetes vokálokkal sikerült megtámogatni.

Az albumot indító három nehéztüzérségű nóta (a címadó, valamint a The Unrestrained és a Dispraise) után a némileg elbolondultabb Transmigration csörtet végig rajtunk kíméletlenül. Rövidke, hangulatos, szimfonikus összekötőként szolgál az Eclipse, előkészítve, hogy a ránk dörrenő, black elemektől (!) sem mentes Shades of Black kellő energiával és a meglepetés erejével hasíthasson utána. Ez a nóta önmagában akkora 10-es, mint az Empire State Building... A The Voice Within, illetve az In Silence inkább progos, mintsem power jellegű tételek. Líraian lebegdez és álmodozik a szaxofont is megszólaltató Eternally, majd ereje teljében áramlik keresztül rajtunk a What... For. Az anyagot az összetett, változatosra formált Outliving the Ages zárja.

Az Another Golden Rage nagyszerű az album, király dallamokkal, változatos nótákkal, príma megszólalással. Gondolkodó típusú prog-power hívőknek kötelező, tartalmas és színvonalas hallgatnivaló.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.