Shock!

május 24.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Impaled Nazarene: Vigorous And Liberating Death

impalednazarene_cJó idők köszöntenek a régisulis black/thrash táborra, hiszen a kanyarban az új Goatwhore album, addig pedig minőségi hallgatnivalónak máris itt van Mika Luttinenék friss anyaga. No igen, egy ideje már nem a vérben és szeszben dagonyázó finnjeink diktálják az ütemet a színtéren, de amikor valami újdonsággal jelentkeznek, arra mindenképpen érdemes odafigyelni. A bájosan old school csomagolásba bújtatott Vigorous And Liberating Death ráadásul meg is hálálja a figyelmet, ahogy megalkuvás nélkül, maximális önbizalommal teszi a dolgát a szórakoztatóiparban. Bő három év után nevezhetjük ezt minőségi visszatérésnek a különösebb átütőerő nélkül zakatoló Road To The Octagon után, bár összességében inkább az igaz, hogy az Impaled tartja a jó formáját, és szokásuk szerint nem okoznak csalódást. Az aktivitásuk visszaesése is csak látszólagos, hiszen hol egy EP, hol egy DVD formájában az elmúlt évek csaknem mindegyikére jutott valami produktum a műhelyből.

megjelenés:
2014
kiadó:
Osmose Productions
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 6 Szavazat )

Mikáék szerencsére rég leszálltak a sokkvonatról, ma már egy zenekar fennmaradásának záloga nem lehet csupán a szélsőségek kergetése, sőt, egyenesen lehetetlen bármivel sokkolni az edzett gyomrú, mindent látott és mindenre ráunt hallgatóságot. Az Impaled is inkább az erősségeire koncentrál, a punkos intenzitásra és a koponyalékelő thrash riffekre, kellemesen messze állva a konformitásoktól, majdhogynem szerethető módon. Sir Slutti hangja és Tomi Ullgrén hathúrosa brutális töménységgel önt ólmot a fülekbe, de a ritmusszekció sem marad adós. A kőbalta finomságú témák és ez a punk-as-fuck hozzáállás végül remekül eladja a félórás hőzöngést a hallgatóságnak, és pontosan azt a tábort fogja leginkább meggyőzni, akik eddig is Luttinenék pártját fogták, az ellenzék számára ez továbbra sem lesz több köpőcsészénél. Jómagam az előző társulathoz húzok, mivel általánosságban remekül szórakozom az názáretiek újkori művészetében mártózva, még hiányérzetem is alig van.

A rajongókat egyetlen dolog aggaszthatja komolyabban az új lemezzel kapcsolatban, nevezetesen: hol marad a kecskés nóta az étlapról? Nos, ott lett volna a helye, mindjárt a nyitó (Goat) King Rebornban, de a gaz Mika már csak azért sem adta meg nekünk mindennapi kenyerünket. Nem emiatt ennyi a pontszám, de ha a két év után is jó étvággyal fogyasztható, legutóbbi Goatwhore-ra nyolcast adtam, a jóval rövidebb szavatossági idejűnek tűnő Vigorous And Liberating Death nem kaphat nálam hetesnél többet, bármennyire szívesen hallgatom.

 

Hozzászólások 

 
+4 #8 nihilak 2014-04-28 15:00
Idézet - Khold:
Szerintem nem vagyok egyedül a véleményemmel.

Szerintem már a Tol Cormpt Norz Norz Norz is kommersz köcsögség volt, csak a Taog Eht Fo Thao Eht demó a jó. Az arcfestős korszakuk után már eladták magukat, és csak a pénzér csinálják. Már '92-ben fel kellett volna oszolniuk a gecibe.
Idézet
 
 
+1 #7 Pajor Péter 2014-04-25 10:42
Tényleg az első két (főleg az Ugra Karma) lemezük az igazi de nekem a Suomi is tetszik a többivel meg elvagyok nem rossz banda!
Idézet
 
 
#6 asdasd 2014-04-24 21:23
Idézet - Khold:
Az első két lemez után megszűnt létezni az Impaled Nazarene.


Szerinted.
Idézet
 
 
#5 Khold 2014-04-24 21:21
Szerintem nem vagyok egyedül a véleményemmel.
Idézet
 
 
#4 nihilak 2014-04-24 17:02
Idézet - Khold:
Az első két lemez után megszűnt létezni az Impaled Nazarene.

Szerinted.
Idézet
 
 
+1 #3 Khold 2014-04-24 14:35
Az első két lemez után megszűnt létezni az Impaled Nazarene.
Idézet
 
 
+2 #2 BSND 2014-04-24 10:27
A Road To The Octagon szerintem egy nagyon erős lemez volt, az Absence Of War óta a legjobbjuk. Erről az újról még nem nyilatkozok, eddig még nem hallgattam meg elégszer hozzá. A hangzása viszont tényleg nem a legjobb.
Idézet
 
 
+4 #1 Necrofaust 2014-04-24 09:52
Magam is a régi motoros Impnaz fanok közé tartozom, de ezzel a lemezzel sem tudtak betalálni nálam, mint évek óta sajnos egyik anyagukkal sem. Mennek mennek a témák, de ha a lemez végén fel kéne idéznem egy témát ebből a produktumból, esélyem nem lenne. A másik problémám ez az über gyenge hangzás, nem tudom hogy gondolták ezt komolyan 2014-ben.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.