Shock!

november 27.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Fantomas: The Director's Cut

Az első Fantomas albumon Mike Pattonék megmutatták, hogyan is kell a noisecore-t, ezt a gyakran fantáziátlanság és hangszeres hozzánemértés alibijeként használt stílust maximálisan kontrolláltan, ésszel és tehetséggel játszani.

megjelenés:
2001
kiadó:
Ipecac
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 13 Szavazat )

A - pletykák szerint - egy képregényt megzenésítő lemez elsöprő ötletkavalkádja természetesen még ezekből a hiperkreatív zenészekből is sokat kivett, ilyenkor szokás rockkörökben koncert- vagy feldolgozáslemezt kiadni. Egy albummal a hátuk mögött az első megoldás nem jöhetett szóba. Nem szívesen bár, de azt kell mondanom, az utóbbit sem kellett volna erőltetni.

A megszokott őspunk-, Sabbath- vagy diszkószámok helyett filmzenéket feldolgozni ugyan kétségkívül eredetibb ötlet, ám sajnos ami a Director's Cut dalaiban jó, maguk a dallamok, az teljes egészében az eredeti szerzők érdeme, hozzájuk tenni semmit sem sikerült. Maradnak, amik voltak, mindenfajta átlényegülés nélkül, és egy ilyen kvalitású csapattól az, hogy gitár-basszus-dob alapokra hangszerelték, eljátszották, itt-ott némi zúzással, és zenei gegekkel színesítették őket, maximum némi fáradt elismerésre késztet, de egyben el is térít attól a korábbi szándékomtól, hogy még életükben kiharcoljak nekik egy szobrot a Zeneakadémia elé.

Nem kéne szétcseszni egy legendát, nagyon nem.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.