Shock!

február 28.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cry Free: ®Evolution Live

Nem is olyan rég írtam a Cry Free első stúdióalbumáról, a Purple rEvolutionről, melynek lényege az volt, hogy a Deep Purple minden egyes felállásától egy-egy nótát vettek fel Scholtz Attisék, így reprezentálva az egész Purple életművet. Mint a cím is utal rá, a ®Evolution Live egyfajta folytatása, kibontása ennek a vállalkozásnak, amely a lemez megjelenését ünneplő wigwamos koncert anyagát tartalmazza, dupla cd kivitelben.

megjelenés:
2006
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Mint a srácok a bookletben írják, elég komoly feladat volt számukra kiválogatni, hogy mely dalok kerüljenek fel a Purple ®Evolution cd-re, így alig várták, hogy a kibővített, "egy felállás-két dal" programot nyomhassák élőben. Ezen a korongon már ez hallható, s már ebből is kiderülhet, hogy nem a nagy slágereken van a hangsúly, hanem igazi érdekességek is felbukkannak.

Jómagam is sokkal érdekesebbnek tartok mondjuk egy Fire in the Basementet vagy egy King of Dreams-t, mint az ezerszer hallott Lazyt vagy Space Truckint. Utóbbiak nem is kaptak helyet a lemezen, helyettük viszont elhangzik a funkys, táncolós Gettin' Tighter, a bulizós I Got Your Number meg a Bananas lemez kiváló címadója. Persze azért a kötelező slágerek közül is felbukkan néhány, hisz milyen is lenne egy Deep Purple (és ezáltal persze egy Cry Free) koncert olyan nóták nélkül, mint a Burn, a Black Night vagy a Smoke on the Water.

A hangulat a Cry Free koncerteken már megszokott családias, vidám, és külön öröm, hogy a közönség hangját is lehet hallani itt-ott a nótákban. A hangzás is teljesen korrekt. Nem robbantja le az ember fejét, de minden szépen, arányosan szól. Ez tehát egy koncerten hagyományosan erős tribute banda nem kevésbé sikerült élő lemeze, maximális alázattal és profizmussal kezelt Deep Purple dalok, lelkes és hangulatos interpretálása.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.