Shock!

november 14.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Carwashtagnacht: Constant Balance

Hazai földön kevéssé kitaposott, nehéz utat választott és jár a Carwashtagnacht. Olyan kultikus zenekarok jutottak róla eszembe, mint a Swans, a holland Gore, a Skullflower vagy a Christian Death, de - szerencsére - inkább csak szellemi irányultságuk, mint zenei világuk hasonlósága miatt.

megjelenés:
1999
kiadó:
Trottel
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Sötét, lassú, helyenként kifejezetten melankolikus megszólalás, de javarészt inkább a szinte ipari hangzást idéző, monoton, hosszan kitartott, egyszerűen riffelt, kásásan zúgó gitárok a meghatározóak. Néhol doom, dark, gothic stílusú elemek, de a végeredmény nagyon egységes, nagyon atmoszférikus, nagyon egyedi. Lesz, aki hosszúnak és unalmasnak tartja, de akár filmzene is lehetne, s atmoszférikussága talán épp ebben az időnek fittyet hányó, kéken-feketén kavargó, monoton gitárviharban rejlik.

Rétegzene, az biztos, de abból a ritka fajtából, melynek elkötelezettsége tiszteletet parancsoló. Semmi kompromisszum. Egyébként 3 gitár, dobgép, no meg vendégek. Szép belső booklet. Mondhatni, poétikus. Röviden: komoly, mély, üzenettel bíró album. Ideje lesz komolyabban kontaktolnom velük.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.